- Distribusjonen var amatørmessig

Moody om hvorfor det gikk galt med Memo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet.no): - Jeg har funnet en feil vi gjorde i Memo som vi ennå ikke har blitt arrestert for.

Slik startet Kristine Moodys foredrag på Nordiske Mediedager om hvorfor Dagbladets magasinsatsing, Memo, ble lagt ned etter bare et halvt års drift.

Moody åpnet sitt foredrag om feilene i Memo med å fortelle om en bildetekst hvor teksten ikke stemte med virkeligheten. Men det var andre feil enn de redaksjonelle Moody valgte å fokusere på i Bergen i dag.

Den tidligere Memo-redaktøren la stor vekt på distribusjonsproblemer da hun skulle svare for hvorfor det gikk galt for den ambisiøse magasinsatsningen:

- Distribusjonen vår var en skandale. En undersøkelse viste at en tredel av kioskene som ble sjekket i Oslo sentrum ikke hadde siste nummer av magasinet, en tredel hadde forrige nummer og kun en tredel hadde sist nummer. Hvem går fra kiosk til kiosk på jakt etter et blad? Bare mora mi gjør det, sa Moody til en sal full av bransjefolk.

Moody fortalte om et distribusjonsnettverk som ikke var i stand til å fylle mange nok kiosker med nye utgaver av bladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer