Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Diva lærer opp lady

Superdiva Wenche Foss (82) tar styringa når Cecilie Nerfont Thorgersen (30) skal læres opp til å bli en ekte lady. Resultatet får du se i «My Fair Lady» fra 5. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Wenche har bestemte meninger om hvordan ting skal gjøres, røper Cecilie Nerfont Thorgersen, som skal spille Eliza Doolittle i Riksteatrets nye oppsetning.

- Å, jeg lærer henne et par små triks om hva folk ler av og sånn. Tar bort noe og legger til noe annet, smiler Wenche Foss, som er strålende fornøyd med sin nye motspiller.

- Cecilie er flott. Hun synger vidunderlig. Og hun passer så godt sammen med Bjørn Skagestad. Men hun er gift, og han er fraskilt. Jeg må nok passe på.

Må opereres

Wenche Foss har selv spilt hovedrollen i «My Fair Lady» og «Pygmalion» flere ganger gjennom sin lange karriere. Denne gangen passer det nok bedre at hun gjør fru Higgins.

- Jeg husker nesten alle Elizas replikker. Fru Higgins' er det verre med. Sånn er det å bli gammel. Det jeg brukte fire uker på å lære tidligere, bruker jeg ett år på nå, sukker hun.

Wenche Foss er fast bestemt på å gjennomføre den landsomfattende Riksteater-turneen - selv med polypp på stemmebåndet.

- Jeg utsetter operasjonen til vi er ferdige. Det gjør vondt, og jeg bør skåne stemmen, men når vi skuespillere får på oss kostymene, er alt glemt. Etter operasjonen må jeg holde kjeft i fire uker. Det blir det verste. De må vel sette meg på enecelle, ler hun.

Lekkert å se på

Cecilie Nerfont Thorgersen fikk gode kritikker for «Don Quijote» på Det Norske Teatret i fjor. Hun kommer fra Drøbak, men har jobbet mest i Sverige.

- Jeg føler meg nesten mer hjemme i Sverige. Jeg er utdannet der, og mannen min er svensk. Men nå gleder jeg meg til å få sett hele Norge. Jeg har aldri vært på turné før, sier hun.

- Hvordan føles det å hoppe etter Herborg i «My Fair Lady»?

- Jeg har ikke sett henne på scenen, og det tror jeg er like bra! På prøvene løper jeg rundt og roper «har Herborg gjort dette?», «har Wenche gjort dette?».

En million mennesker i dette landet vet jo nøyaktig hvordan Eliza skal være, men det kan jeg ikke bry meg om. Jeg må finne min Eliza.

- Hvordan er det å jobbe med Teater-Norges største diva, Wenche Foss?

- Flott! Hun er en tøff dame, med sterke meninger. På scenen har hun en erfaring og selvfølgelighet som er lekkert å se på. Hun er dessuten raus mot oss andre. Det er det ikke alle i denne bransjen som er, sier Cecilie Nerfont Thorgersen.

- Hvorfor vil du ut på veien igjen, Wenche Foss, reise med buss og båt på bygda?

- Hva skulle jeg ellers gjort?!? Jeg elsker å møte mitt publikum, bare helsa holder.

EN DIVA OG EN LADY: - Du blir vant til turnélivet, sier Wenche Foss til Cecilie Nerfont Thorgersen, den nye Eliza Doolittle i «My Fair Lady». Etter premieren i Tromsø 5. oktober blir det turné over hele landet.