Diva påkledd og avkledd

Eks-Diva Monica Østenengen mener det vil være et privilegium å kle seg naken i norske Playboy. I så fall blir hun den første norske priviligerte.

Playboy-redaktør Wenche Steen bekrefter overfor Dagbladet at Østenengen kan være på vei til Playboys glansede spalter.

- Jeg har snakket med Monica. Hun kan være aktuell for oss. Hun er klart pen nok til å stille opp. Men vi har ikke underskrevet noen kontrakt med henne ennå, understreker Steen.

Et privilegium

Monica Østenengen selv innrømmer at hun kommer til å stille opp i Playboy.

- Dette er noe jeg har lyst til å gjøre. For meg er det et privilegium å komme i Playboy, sier hun på telefon fra London.
Østenengen jobber for tida som modell i London, samtidig som hun forsøker å stable på beina en musikk-karriere.

- Jeg har aldri stilt opp i noen nakenblader, men skal jeg først gjøre det må det bli Playboy. Se hva det bladet har betydd for en hel rekke andre blondiner: Marilyn Monroe, Sharon Stone, Kim Basinger og Madonna.

Helene vil ikke

Mens Monica har meldt flytting til London, har Diva-kollega Helene Sommer flyttet hjem til Drammen. Der driver hun frisørsalong, samtidig som hun forbereder en solokarriere. I siste utgave av mannfolkbladet Slitz sier Sommer at hun ikke kunne tenke seg å stille opp naken i Playboy.

«Da ville jeg gjort noe jeg hadde angret på resten av livet. Monica fra Diva skal i Playboy, hun. Da får vel det holde.»

Østenengen reagerer på disse uttalelsene.

- Helene er fortsatt min venninne, men når hun sier dette er det fordi Playboy ikke er interessert i å ha henne i bladet sitt.

Har noe å vise fram

- Du har ingen motforestillinger mot å bli avbildet naken?

- Nei, på ingen måte. Livet er altfor kort til å tenke slik. Jeg orker ikke å sitte der som 40-åring og fortelle at jeg en gang fikk tilbud om å stille opp i Playboy, «men jeg sa nei». «Jeg gjorde det, jeg,» skal jeg si. Dritkult!

- Først Diva og nå Playboy, du er ikke redd for «dum blondine»-stempelet?

- Nei, jeg kan aldri få et slikt stempel. Jeg har et talent og en stemme. Det skal jeg vise gjennom sangkarrieren min, som jeg holder på med i London. Når det gjelder Playboy, er det ikke noe galt i å vise fram det jeg har - så lenge det jeg har er bra. Ser ikke alle på alt som er pent, da?