Diverse Artister - «Northern Lights»

Døm selv om dette er en cash-inn på den rådende «Alt-fra-Norden-er-trendy-»trenden.

Før var det Tromsø som hadde eneretten på navnet, nå heter det seg at også resten av landet er blitt det nye Paris - i det minste hvis vil skal dømme etter hva engelsk trendpresse skriver. Og det betyr nye gulltider for samleplateselskapene; forvent raskt sammensatte samlinger med titler som «Norway is burning!», «Fjord funk» og «Cool, cold and crazy» i nærmeste framtid.

Her er det det noe glatte houseselskapet Slip'n'slide som i kjølvannet av Röyksopps suksess skal gi et noenlunde fullverdig bilde av hvorfor Norden, nærmere bestemt Norge, Sverige og Finland, er så hot akkurat nå. Som utelukkende skyldes «Melody AM»s framgang, spør du meg.

Ingen Röyksopp her, dessverre, de norske innslagene består blant annet av Rune Lindbæks lavtflygende kultslager «OK Kjør romskip» - samlingens kanskje beste kutt - og to lite oppfinnsomt plukkede låter fra Kyd & Kango og Illumination. Ellers er det mye halvdvaskt og klamt over den resterende utplukkingen (ingen egen Erot-låt er en stor blemme), og det skulle vel tilsi at denne føyer seg inn i rekken av de utallige «raskt sammensatt samler»-samlerne.