Diverse artister

Låter som river i sjelen og dansefoten.

Green Onions. Hold On, I'm Coming. Soul Finger. Shaft. Respect. Whatcha See Is Whatcha Got. En endeløs rekke hitlåter, seinere assosiert med alt fra nostalgibølger til Blues Brothers-farsotter, strømmet ut fra de legendariske Stax-studioene i Memphis i åra 1960- 1975.

En gyllen tid for alt fra kreativ, ellevill utfoldelse av tradisjonell soul til eksperimentelle sammensetninger av rytmer og instrumenter til et funky uttrykk som kunne erobret en hvilken som helst generasjon av unge.

På begynnelsen av 90-tallet ble to åtte- ni CD-ers gigantbokser utgitt med Stax-materiale. Her er et konsentrat på fire CD-er; de største hitene, de blåeste stemningene, de mest medrivende rytmene og et helt album med bare live-versjoner - supplert med en strålende booklet. Med geniale musikere som Steve Cropper og Isaac Hayes sentralt i studiostaben måtte det bli bra musikk.

Dette er låter som river både i sjelen og dansefoten; enten den kommer fra kjente artister som Booker T. & The MG's og Otis Redding, eller fra glemte artister som The Mad Lads eller Judy Clay. Som det sto skrevet på skiltet over studioinngangen: Dette var rett og slett «Soulsville, USA».