Diverse Artister

En bra samler fra det melankolske landet.

Det er det lille bergensselskapet Rec90 som her har klart å samle store deler av den norske alternative poprockscenen. Og når så mange av landets beste artister bidrar med en av sine beste låter, kan ikke resultatet bli dårlig.

Et par kritiske røster har reagert på den ambisiøse tittelen, og påpekt at norsk musikk er mye mer enn dette. Det er selvfølgelig sant, men hadde man trukket inn både metal, elektronika og hip hop, ville plata blitt mer schizofren enn en Absolute Music-skive. Og det er den ikke. Det er en stor overvekt av melankolske unge menn fra Vestlandet, noe som gjør plata overraskende enhetlig.

Dersom jeg skal plukke ut noen høydepunkter blant de 16 låtene, må det bli St. Thomas' «Cornerman,» den vakre «Last Thing» med Ephemera, den morsomme «Mike and Ike» med Uncles Institution, og «Isolation Street» fra Lano Places' glimrende debutalbum.

Hvis du er en ivrig Petre-lytter, er du kanskje lei av de fleste sporene allerede, for her er det mye fra deres A-liste. Plata har utenlandslansering 17. mai.