Diverse artister

Fin nordisk klubbsamler med dum undertittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av Röyksopps suksess spådde vi at det kom til å bli sluppet mange samlere som skal cashe inn på den rådende «alt fra Norden er kult, spesielt Röyksopp»-trenden i resten av Europa. Mange av dem kommer til å ha fjollete navn, sa vi. Og denne samleren fra Bjørn Torsk og Zak Frost er intet unntak. Og den har det aller viktigste en slik samler må ha: et klistremerke på coveret hvor ordene «exclusive» og «Röyksopp» står i samme setning.

Verre er det med undertittelen «Future sounds from the Scandinavian underground». Når en samler inkluderer låter fra 1995 og en person som ikke lenger er levende, snakker vi ikke om noen framtid.

Men musikken leverer, og det er jo det som teller. Torske og Zak Frost gjør et kyndig plukk av låter du ikke er lei av, låter som du aldri har hørt før eller låter som fortjener en renessanse (Strangefruits klassiske remiks av Malins «Kinky People»). Electro klash fra Sverige, skitten funkhouse fra Island, dyp disko fra Norge og bare én danske (Danmark er det minst funky landet i Norden), gjør dette til en av de bedre Norden-samlerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer