Diverse Artister

Samleplate med et av verdens mest spennende plateselskap.

Når de norske avdelingene til de multinasjonale plateselskapene skulle selge norsk musikk til utlandet f.R. (før Röyksopp), så var det utelukkende snakk om å selge sand til Sahara. Middelmådige danseband som Dance With A Stranger skulle prakkes på land som hadde 5000 utgaver av samme type band. Dæven som det floppa!

Ignoranse

Derfor skal Joakim Haugland (27) og hans Smalltown Supersound ha enormt mye kudos for å ha klart å skape en suksess med helt usannsynlige odds. Fra starten i Flekkefjord på begynnelsen av nittitallet og fram til i dag har dette lille enmannsforetaket utviklet seg til å bli Norges aller mest spennende plateselskap. Et selskap som nesten utelukkende byr på krevende, innovativ og rent ut gal norsk elektronika som provoserer like mye som den interesserer - bare sjekk VGs håpløst ignorante rockejournalisters forsøk på å nærme seg denne typen musikk.

I utlandet, derimot, har de for lengst skjønt at Smalltown Supersound er en av klodens kuleste selskaper.

Krevende

Ja, det er krevende av-antgarde og elektronika Smalltown Supersound byr på, men det er snakk om musikk som har masse å by på - så lenge du er villig til å gi den sjanse.

Kim Hiorthøy, Jaga Jazzist, Alexander Rishaug, Martin Horntveth, Lasse Marhaug og Sir Dupermann er bare noen eksempler på ektefødte STS-artister som viser at veien til suksess noen ganger går der man minst forventer det.