Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Diverse artister

En glimrende cd fulgt opp av en «her-begynte-det-å- gå-galt»-cd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Det er tjue års bredde på denne samleren til det som var et av verdens mest spennende plateselskaper, men som i likhet med Motown (best på sekstitallet) og Def Jam (best på nittitallet) ikke tålte et nytt tiår like bra. Cd1 tar for seg åttitallet og er naturligvis best.

Her får du gamleskole-klassikere som er og blir stein udødelige: Afrika Bambaataa & Soul Sonic Forces «Planet Rock» og «Looking For The Perfect Beat» - to låter som fortsatt høres mer moderne ut enn alt som slippes i dag, og som resten av låtene på disse to cd-ene sliter med å måle seg opp mot.

Cd1 byr også på et dobbelt sett klassikere fra De La Soul og Tupac Shakurs gamle band Digital Underground, mens cd2 viser at nittitallet ikke kledde Tommy Boy like godt. Smådesperate signeringer er det klareste tegnet på at et selskap er på vei nedover, og her presterer de i tillegg å runde av med trancefjolla Paul Oakenfolds blasfemiske remiks av «Planet Rock».

Begynner bra, slutter dårlig.