Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Diverse artister

«Næmen, det er jo...!»- effekten dabber av etter hvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: «En coverversjon skal gjøre én ting: å tilføre låten noe nytt. Ren planking er bannlyst», står det i min lille håndbok om musikkjournalistikk. Slik sett er denne samleren glimrende: Den forbilledlige røde tråden er tydeligvis at disse coverne skal være så fjernt fra originalene som mulig - faktisk tar noen av dem turen litt for langt ut i kosmos.

Det begynner svært bra: en frenetisk bluegrass-versjon av «Lust For Life», fulgt opp av en ska-punk-versjon av «Take On Me», før det så virkelig blir corny og underholdende: The Slits gjør «I Heard It Through The Grapevine» til sin egen, mens de sidrumpa engelskmennene Embrace overraskende gjør en nydelig westcoast-versjon av De La Souls «The Magic Number». Norske Flunks «Blue Monday» er også en av samlerens beste spor, men halvveis begynner det å dabbe av. Det holder vel å nevne Oasis og «My Generation».