Diverse ArtisterJamaicagull

Essensiell samler med kontemporære reggaehits.

CD: Som man kan lese på coveret er variasjon livets krydder, og «Reggae Gold 2006» er i så måte en smakfull rett fra det karibiske musikkjøkken. Den starter med de mest klubborienterte ragga- og dancehallåtene, og ender i rolig roots og lover\'s rock til dessert.R. Kelly bidrar med karibiskinspirert sommer-R&B på «Slow Wine» , mens Sean Paul og Wayne Wonder står for reggaepop-crossover på henholdsvis «Temperature» og «I Still Believe». I tillegg får man også servert lokale favoritter - og muligens kommende internasjonale størrelser - som Macka Diamond og hennes «Bun Him», Assassin med «Anywhere We Go», og elsk den eller hat den -låta «Ring Ding Ding» av LOC.

Får fart på dansefoten

Bare på Jamaica kan man bygge en (relativt) ironifri dansegolvbanger rundt den originale Crazy Frog-ringetonen, men med et åpent sinn vil innledende vantro mest sannsynlig erstattes av et skjevt smil og rullende hoftebevegelser. Og blir froskepastisjen litt mye, skal det likevel en del til for ikke å få fot av for eksempel Tony Matterhorns «Dutty Wine» eller humre av Tanya Stephens i overkant vulgære metaforer på «These Streets»

En påminnelse

Baby Chams «Ghetto Story» er omtrent den eneste manglende ingrediensen på smørgåsbordet, men den ble utrolig nok forbudt på Jamaica for et par uker siden - fordi skildringa av ekstrem fattigdom ble for virkelighetsnær for myndighetene. Richie Spices «Youths Dem Cold» er likevel ikke langt unna hva tematikk og stemning angår, og en viktig påminnelse om at ikke alt er vel i Kingston selv om musikken derfra stort sett preges av solskinn.