Diverse artisterRocke-Nitzsche

Knallsterk fokus på en av rockens legender.

CD: Men som mange andre smågeniale bakmenn i rockbransjen, er han kommet i skyggen av artistene han har spilt og produsert plater for. De inkluderer The Rolling Stones (som han spilte med i 1965), Tim Buckley, Bobby Darin, Buffalo Springfield, Elvis Presley, Captain Beefheart og ikke minst Neil Young, som han jobbet med på det kreative 1970-tallet.

Phil Spector

Nitzsche døde bare 63 år gammel i 2000, men hans kultrenommé har bare vokst. Nå kommer ei plate som ikke inkluderer de aller mest kjente artistene han jobbet med, men som byr på 26 perler fra hans uhyre mangfoldige katalog. Nitzsche studerte musikk i Hollywood på 1950-tallet og begynte sin karriere som arrangør for Sonny Bono (Sonny & Cher) før han i 1962 ble partneren til den legendariske Phil Spector. I åra 1962- 1966 arrangerte han de fleste av de sagnomsuste og stormannsgale innspillingene til Spector. Han var også filmkomponist og lagde soundtrack til filmer som «Eksorsisten», «Gjøkeredet» og «Hot Spots», et strålende soundtrack med Miles Davis, John Lee Hooker og Taj Mahal.

Høyt respektert

Denne samlingen er en enestående jukeboks med en fyldig og dyptpløyende booklet. Plata inkluderer en rekke sterke pophits fra 1960-tallet, blant dem en 1963-låt med Stevie Wonder og «Needles and Pins» med Jackie De Shannon. For ikke å snakke om «Sister Morphine» med Marianne Faithfull, «Helpless» med Buffy Sainte-Marie, som Nitzsche giftet seg med i 1982 og mye annet snadder.Høydepunktet er likevel åpningssporet, med Nitzsche selv, «The Lonely Surfer», en høystemt og lekker låt som glir over fossende bølger inn i solnedgangen. Ensommere blir ikke rock\'n\'roll.