Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Diverse bluesartister

Moderne norsk blueshistorie samlet på to cd-er.

CD: Tittellåta fra Vidar Busks «Stompin' Our Feet With Joy», Blue Mood Records' aller første utgivelse, setter en imponerende standard for en samling som dokumenterer intet mindre enn moderne norsk blueshistorie.

I likhet med Bjørn Berge og Amund Maarud gikk Busk etter hvert til et større plateselskap, men Blue Mood var fødselshjelper og døråpner.

Norges første bluesplateselskap ble startet nærmest på trass i 1996. Eric Malling syntes det var for ille at stortalentet Busk ikke fikk platekontrakt, og bestemte seg for å gi ham ut sjøl. Det ble starten på et lite blueseventyr. Blue Mood Records ble fort den viktigste kanalen for å få norsk blues ut til folket, og selskapet har dermed bidratt sterkt til at nivået blant norske bluesartister i dag er usedvanlig høyt. Her er 21 spor med 13 artister, samt Mallings fargerike historie om et plateselskap med en unik overlevelsesvilje - til tross for tidvis skrall økonomi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media