Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

DJ Friendly: - Som å bli pisset i trynet av NRK

Norges mest populære radio-DJ er skuffet og oppgitt.

NRK opplever sin største klagestorm på en programendring siden grunnleggelsen i 1933.

Årsak: «DJ Friendly» ble tatt av lufta i går - etter nærmere 18 år i eteren.

- Respektløst - Det er som å bli pisset i trynet. Jeg er blitt veldig respektløst behandlet av NRK. Argumentasjonen for å legge ned «Dj Friendly» er latterlig, sier Erik «Dj Friendly» Eriksson.

- Hva har NRK-ledelsen sagt til deg?

- At programmet er veldig bra, at det fortsatt er relevant, men at P3 må fornye seg og at strategiske forandringer må vike, sier Eriksson (48), som mener NRK-ledelsen bare kommer med en rekke vikarierende motiver for å få ham fjernet.

Teppebombet Han mener det har gått prestisje i saken, og at NRK ikke kan snu. Nedleggelsen har vært omtalt i medier fra Dagens Næringsliv på den ene siden til Klassekampen på den andre. I går kveld, da det aller siste «DJ Friendly» ble sendt, opplevde NRK3s og NRKs Facebook-sider å bli teppebombet av rasende og fortvilte lyttere.

Det blitt skrevet mye i mediene om nedleggelsen.

I går publiserte Dagbladet en kommentar fra Anton Solberg, leder av Sommerøya Elektronika Festival, som er hoderystende oppgitt over at NRK fjerner institusjonen Dj Friendly.

-Å snakke med veggen - Jeg har vært ansatt i NRK siden 1994, og i mars ville «DJ Friendly»-programmet vært 18 år. Jeg har opparbeidet meg en ekspertise som NRK nå plutselig slipper, sier Eriksson som har sin siste arbeidsdag neste uke.

Erik Erisson tar sluttpakke. Hans eneste tilbud han fikk fra NRK, var å jobbe i eventavdelingen i Oslo.

- Jeg bor i Stavanger og fikk tilbud om å jobbe med event i Oslo, snakke med promodamer og henge opp «Topp 20»-bannere. Skal jeg bruke min kompetanse på dette? sier en sint og lei Eriksson.

- Å snakke med NRK-ledelsen er som å snakke med veggen, sier han.

Facebook-protest Etter å ha gitt lytterne elektronisk musikk i nesten 18 år, i det som er blitt et av P3s lengstlevende program, er det altså slutt. Da beskjeden kom for i november, var det mange som reagerte.

Protestgruppe «Let the DJ play, he is Friendly» fikk på et par dager 5000 medlemmer - i dag teller den nesten 11 000.

- Det er klart dette varmer. Jeg har aldri opplevd noe liknende. Dette er ikke bare passive Facebook-medlemmer, men aktive folk som skriver, engasjerer seg og klager, sier Eriksson.

-Tull og løgn Erik Eriksson forteller at NRK-ledelsen har fortalt han at hans elektronika, house og club-musikk skal ivaretas av formateringssystemet, spillelister og andre programmer.

- Av de 250 låtene jeg spilte i mine programmer i november, er bare én av dem blitt spilt på P3 utenfor mitt konsept.

- Derfor er det bare tull og løgn når NRK sier at de skal ivareta elektronika, house og club-sjangeren. NRK er en lisensfinansiert allmennkringkaster, hvorfor skal den stadig mer likne på kommersielle kanaler og bygge ned nisjeprogrammer, sier Eriksson.

- Nedlatende Erik Eriksson opplyser at han lager minst seks timer radio i uke, og siden han står for all produksjon alene, er det så billig radio som man overhodet kan lage. «DJ Friendly» er også det mestspillende musikkprogrammet i NRKs  nettradio.

- Dette er svært nedlatende av NRK, jeg er oppgitt og fed up.

Erik Eriksson forteller at han skal lage sin egen podcast, som skal være oppe å gå i løpet av et par måneder. Han er også i samtale med andre radiokanaler om å lage musikkprogram.

- Det er så mange som vil at jeg skal lage musikk - og betale for det, så jeg tror dette skal gå bra, sier Eriksson til Dagbladet.

- Kontinuerlig endring Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, bekrefter at hjemmesidene og Facebook-sidene til NRK ble teppebombet av sinte «DJ_friendly»-fans. Samtidig gir han Erik Eriksson all mulig honnør for sin innsats i NRK gjennom mer enn 20 år.

- Erik har betydd mye for elektronikamusikken og for P3, sier Bugge og legger til:

- Det ligger i P3s natur at vi skal ha en kontinuerlig endring av sendeskjema. Derfor er «DJ Friendly» lagt ned, men det kan jo hende at det dukker opp et tilsvarende program senere.

- Hvordan skal dere ivareta elektronika-sjangeren?

- Vi skal spille, fortrinnsvis norsk elektronika, i de sendingene vi allerede har.

- Erik Eriksson fører seg pisset på av NRK-ledelsen?

- Dette ønsker jeg ikke å uttale meg om. Personalpolitikk kan jeg heller ikke uttale meg om, sier Mats Borch Bugge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media