KYGO-VENN: - Kom igjen, alle vet hvem Kygo er, sier David Guetta da Dagbladet spør om han kjenner til den norske DJen. Selv har Guetta vært DJ lenger enn Kygo har levd. Franskmannen er likevel full av lovord om sin yngre kollega. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet 
KYGO-VENN: - Kom igjen, alle vet hvem Kygo er, sier David Guetta da Dagbladet spør om han kjenner til den norske DJen. Selv har Guetta vært DJ lenger enn Kygo har levd. Franskmannen er likevel full av lovord om sin yngre kollega. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

DJ-gudfaren om det norske stjerneskuddet: - Kom igjen, alle vet hvem Kygo er

David Guetta kunne ha oppdaget Kyrre Gørvell-Dahll før alle andre. 

(Dagbladet): - Han er fantastisk, sier David Guetta om sin 24 år yngre DJ-kollega.

Begge headlinet EDM-festivalen Findings på Bislett stadion i Oslo i går. Dagbladet møter Guetta backstage, få minutter etter at han har fått stadion til å koke med hits som «Titanium», «Sexy Bitch» og fotball-EM-anthemet «This One's For You».

Les Dagbladets anmeldelse av konserten her.

BACKSTAGE: Dagbladet møtte en opplagt David Guetta kort tid etter at han hadde spilt halvannen times sett på Findings Festival i Oslo i går. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BACKSTAGE: Dagbladet møtte en opplagt David Guetta kort tid etter at han hadde spilt halvannen times sett på Findings Festival i Oslo i går. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Tilbake til Kygo, hvis egentlige navn er Kyrre Gørvell-Dahll.

Guetta er i gang med å fortelle «en virkelig morsom historie» om sitt møte med nordmannen.

- Jeg møtte Kygo en gang, og var glad for å treffe ham. Jeg gratulerte ham med alt som hadde skjedd og sa at musikken hans var fantastisk. Da sa han at vi allerede kjente hverandre. Jeg sa «Virkelig?» og han sa «For fire eller fem år siden vant jeg en konkurranse der jeg fikk en «meet and greet» med deg. Vi tok et bilde sammen og jeg ga deg en USB-pinne med musikken min på, men sannsynligvis hadde du ikke tid til å høre på det».

48-åringen rister på hodet.

- Jeg var helt «oh my goooood». Jeg kunne ikke tro at jeg hadde gått glipp av det, og da sa Kygo «Jepp! Du kunne vært manageren min i dag».

@kygomusic & @davidguetta #findingsfestival #findings2016

A photo posted by Findings Festival (@findingsfestival) on

NOOBADOOZER: David Guetta har vært DJ siden 80-tallet, men frykter ikke konkurranse fra nykommere, som han omtaler som «noobadoozers». Her sammen med norske Kygo under Findings Festival i går.

Tobarnsfar

Hvis man ser på Guettas timeplan for tida er det vanskelig å se for seg at han skulle fått plass til managervirksomhet. Franskmannen er nemlig midt i en omfattende turné som inkluderer spillejobber i Las Vegas, Düsseldorf og San Juan - pluss flere avstikkere til den spanske partyøya Ibiza.

Først i oktober skal DJen ha fri.

- Da skal jeg ta barna mine med på ferie, gjøre vanlige ting og dra på stranda, forteller han.

Guetta har ei datter (8) og en sønn (12) fra ekteskapet med Cathy Guetta. Paret gikk hver til sitt i 2014, etter 22 års ekteskap.

Guetta sier åpenhjertig at det å kombinere DJ-karrieren med familielivet er hans største utfordring.

- Det er det som får meg til å vurdere å roe litt ned, sier Guetta, og legger til at han som regel får tilbragt mer tid med barna vinterstid, når det ikke er høysesong for spillejobber.

SKAPTE FEST: Se bildeserie fra Guettas opptreden på Findings nedenfor. Alle foto: Frank Karlsen / Dagbladet

Live-published photos and videos via Shootitlive

Fikk pappapoeng

- Er barna dine interessert i musikk?

- Sønnen min er utelukkende interessert i fotball. Han vil bli profesjonell fotballspiller.

- Da må han vel ha vært superstolt over at du lagde EM-låta?

- Å, ja!

Guetta lyser opp.

- Jeg ga ham den offisielle EM-ballen før den ble lansert, og tok ham med til finalen. Jeg fikk definitivt noen superpappa-poeng, sier han og smiler bredt.

- Ville du oppmuntret sønnen din til å bli profesjonell fotballspiller?

- Selvsagt, kommer det kontant fra 48-åringen.

- Jeg mener det er en velsignelse i livet å ha en lidenskap, uansett om det blir en stor suksess eller det ikke blir en fulltidsjobb.

Ingen DJ-klisjé

Selv har Guetta holdt på med musikk siden 80-tallet. Han er fortsatt ikke lei, selv om han erkjenner at DJ-livet kan være tøft.

- Musikk er hobbyen min. Det ble bare slik at hobbyen min skaffet meg nok penger å leve for. Det er fortsatt det det er - hobbyen min -, noe som er ganske magisk. Hvis du gjør noe du elsker, vil du aldri arbeide en dag i ditt liv.

- Men jeg går ut fra at du kunne pensjonert deg i dag hvis du ville, etter så mange hitlåter?

- Jajaja, såklart, det kunne jeg.

TILBAKE I NORGE: David Guetta har spilt i Norge flere ganger tidligere, og spilte for tusenvis av elleville fans på Findings Festival i går. - Det var en vill energi, sier DJen om publikummet som møtte ham på et regntungt Bislett stadion. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TILBAKE I NORGE: David Guetta har spilt i Norge flere ganger tidligere, og spilte for tusenvis av elleville fans på Findings Festival i går. - Det var en vill energi, sier DJen om publikummet som møtte ham på et regntungt Bislett stadion. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

For å takle det hektiske livet lever Guetta som en «jedi», som han selv beskriver det.

- Jeg lever supersunt, og er veldig fokusert på det jeg driver på med. Jeg spiser sunt, drikker ikke og tar ikke dop. Jeg er ikke den DJ-klisjeen du kunne sett for deg, sier Guetta og skåler med tekoppen, før han legger til med et stort glis:

- Men av og til tar jeg meg en fest.

- Kunne du ha holdt samme tempo som nå hvis du var en partyløve?

- Selvsagt ikke. Men jeg vet om noen DJer som gjør det. Spesielt én!

Kollegaen Guetta snakker om er nederlandske Tiësto (47), som i likhet med ham selv har holdt på i en årrekke, og fortsatt turnerer verden rundt.

- Han er helt utrolig. Jeg vet ikke hvordan han klarer det. Livet hans er en fest uten stans, hevder Guetta.

- Tingen er at jeg liker å tilbringe tid i studio, og hvis jeg fester hardt orker jeg ikke dra i studio. Men det er gøy av og til. Dessuten - I've done it.