Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

DJ Teebee

Mørkt, hardt og kantete musikk fra drum'n'bass-stjernen Torgeir Byrknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergenseren Teebee er sannsynligvis Norges største DJ. Han har klart bragden å bli en respektert produsent på den notorisk lukkede engelske drum'n'bass-scenen. Han spiller for tusenvis av ivrige amerikanske drum'n'bass-fans, og nyter tilsynelatende en berømmelse de fleste norske klubbartister og DJ-er bare kan drømme om. I Norge, derimot, er han ukjent for de fleste.

Grunnen er vel at den engelske sjangeren drum'n'bass aldri har fått et skikkelig fotfeste i Norge.

Dessuten gikk mange lei av sjangeren en gang utpå nittitallet; ikke minst da Goldie trynet så det sang med den mislikte oppfølgeren sin. Men puristene holder på, og det er dem Teebee henvender seg til på oppfølgeren til «Black Science Labs». En oppfølger som neppe konverterer uinnvidde til d'n'b, men som sikkert overbeviser de rettroende.

«...Scorpion» er knallhard, kantete og slem drum'n'bass. Teebees maskinelle musikk er aggressiv, og det som kommer ut av høyttalerne, oppleves ofte som et angrep på sansene. Kjempetøft, ja visst, men også veldig strengt etter hvert.

Hele Norges coronakart