Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Django Bates

Django Bates med jazzhyllest til jubilanten Sgt. Pepper

Beatles-klassikeren gammel og ny på samme tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Django Bates (56) er en britisk jazzmusiker, som har jobbet med folk som Sidsel Endresen og Bendik Hofseth. Dette prosjektet er en hyllest til årets musikalske 50 års jubilant, «Sgt. Pepper’s Lonely Heart’s Club Band», Beatles’ ikoniske album.

Saluting Sgt. Pepper

Django Bates

5 1 6
Plateselskap:

Edition/Border

«Hyllest til sprek 50-åring.»
Se alle anmeldelser

I kommentarer til jubileet har det har vært reist spørsmål om dette albumet er over- eller undervurdert. Til det er å si: Er’e så nøye’a? Plata er i hvert fall uhyre slitesterk. Det er ikke noe problem å høre den i dag og faktisk stadig oppdage et eller annet nytt i tekst eller musikk.

Bates har fått med seg Frankfurt Radio Big Band og koret Eggs Laid By Tigers og tilført de velkjente sangene en touch av jazz. Storband-innslag, rytmiske forskyvninger og instrumentalsoloer er så elegant lagt inn at man skulle tro de hadde vært der hele tida.

Her er det ikke snakk om å fordreie sangene eller gjøre dem ukjennelige. Snarere tvert imot, dette lyder velkjent og nytt på samme tid. Godt gjort, et fornøyelig akkompagnement til julisola.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!