Djevelrock i rikskanalen

Som aller første blackmetalband har Satyricon nå blitt a-listet på Petre. Det betyr at lytterne får høre black metal på radioen 17 ganger i uka.

I går a-listet NRK Petre blackmetallåta «Fuel For Hatred» , hentet fra den norske artisten Satyricons kommende album «Volcano». Verken Petre eller noen andre norske radiostasjoner har tidligere listet et blackmetalband.

- På høy tid

- Jeg synes det er på høy tid at denne sjangeren får den anerkjennelsen den fortjener. Satyricon har vært et av Norges beste band gjennom flere år og de er et av få norske band som holder høyt internasjonalt nivå, sier Petres ferske musikksjef Håkon Moslet.

- Petre skal speile det som skjer i norsk musikk. Hvis vi ikke hadde løftet Satyricon opp på høy rotasjon nå, hadde vi ikke gjort jobben vår. Forhåpentligvis vil gjentatt innprenting av «Fuel For Hatred» overbevise tvilere om at sjangeren har genuine musikalske kvaliteter.

En av Moslets forgjengere i NRK, Nils Heldal, vakte oppsikt da han som fersk direktør i plateselskapet EMI tegnet kontrakt med det samme bandet. Satyricon ble dermed det første norske blackmetalbandet signet til et større plateselskap i Norge.

- Vil ha mangfold

- Dersom teksten holder seg innenfor rammen av norsk lov og ikke går på tvers av for eksempel blasfemiparagrafen, så har vi ingen formening om dette, sier statssekretær i Kulturdepartementet Yngve Slettholm, i kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands fravær.

- Vi ønsker oss et vidt og bredt mangfold, både i eteren og i kulturlivet generelt. Hva kulturministeren og jeg selv personlig mener om denne musikksjangeren, er irrelevant i denne sammenhengen, sier statssekretæren.

Satyricon mottok tidligere i år 55000 kroner i turnéstøtte fra Norsk kulturråd.

AGGRESJON OG MØRKE: Satyricon-sjef Sigurd Wongraven er ikke redd for å ta skrittet ut av den musikalske undergrunnen. - Satyricon har aldri vært noen del av samholdet i undergrunnen, sier han.