Djevelsk blondine

En blanding av hverdagslighet og tung religiøs symbolikk. Pluss en del galskap og ondskap. God påske!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terning4 Premiere på NRK 1 i kveld kl. 21.30 TV: «Englebarnet» er en misvisende tittel. La meg gi et hint: «Djevelens datter», «Lucifer Psycho Blondie» eller «Omen: The She-Devil» ville alle vært mer dekkende.

Serien har i utgangspunktet en forfriskende vri, i og med at de tre episodene foregår i hvert sitt tiår, i denne rekkefølgen: Nåtid, 1991, 1979. Og morderen avsløres i første episode. Hun heter selvsagt Angela.

I første episode blir ei jente kidnappet, mens en annen jentes kroppsdeler blir plassert rundt omkring på religiøse åsteder. Rebusløpet er i gang. Den parterte jenta får vi aldri vite noe om, men litt svinn må man regne med i halvgode krimfortellinger.

Psykopatisk

Uansett, det er tydelig at noen har en høne å plukke med noen andre. En blond kvinne rundt de tretti forestår kidnappingen, mens jentas fortvilte foreldre prøver å nøste seg fram til hva som har hendt. Politiet er i liten grad noe til stede – dette er en familiesak, skal det vise seg, i enhver forstand.

Mysteriet består ikke i å finne kidnapperen og morderen, men heller: Er hun et psykiatrisk kasus eller en av Satans utsendte? Hm. Man kan ikke svare «begge deler» uten å stigmatisere en del av menneskeheten som ikke har det bare greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer