Djevelsk bra

«Lei av å være blond» heter showet - uten spørsmålstegn etter. Det har alt det vi blonde og blåøyde absolutt ikke har bedt om på forhånd når vi skal ut og ha det kjempegøy en blond, nordisk sommernatt, og det er djevelsk bra!

Uansett hva han kaller seg, dette er mannen som setter en målestokk for stand up selvforelskede guttunger som fusker i faget bare kan måpe etter. Ikke bare har han alt det teater- og skuespillertekniske på plass - scenografi, kostyme, lys, lyd/stemmebruk, komposisjon og rytme, men han tar publikum på alvor, og han vet hvor farlig humor kan være når den går på livet løs. I det vi kaller virkelighetens verden, er humor et nådeløst presisjonsvåpen.

Fordommer

Lindroths egen virkelighet er til daglig svensk: «Først er de sinte for at jeg er svart. Så slår de meg gul og blå...», og den er ikke forskjellig fra vår: «Hva er verst? At jeg sier at Vidar Kleppe er en idiot? Eller at han åpner munnen og beviser at jeg har rett?», og publikummere halvfulle av øl og fordommer får sine skrev påpasset så det er en svir, også for alle oss andre med vårt på det tørre og blonde.

Rett i klinsj

Dette er svart humor. I korte perioder spretter kynismene som pingpongballer. De gjør gjerne det på stand up, det er vel å forvente. Men Lindroth er en stand up som står for noe og stiller opp kompromissløst. Han går rett i klinsj ikke bare med sløve klisjeer, men med nynazismen, rasismen, volden og hatet uansett hvordan det er forkledd og fortrengt. Han gjør det reflektert og sjarmerende, skarpt skodd med en lynrask og livsfarlig logikk.

«Det er ikke nynazistene som skremmer meg. Det er dere andre.» Det er da vi blir så redde at vi ler.

«Lei av å være blond» er årets sommershow.

PÅ ALVOR: Lasse Lindroth kjører en svart og nådeløs humor.