Anmeldelse: Ledfoot - «White Crow»

Djevelsk bra

«Exit»-torpedoen er nesten like farlig med 12-strengeren.

GOD KRITIKK: Tim Scott McConnells alter ego, Ledfoot, er ute med sitt første album på sju år. Han kan tatovere en femmer, om han får plass.
GOD KRITIKK: Tim Scott McConnells alter ego, Ledfoot, er ute med sitt første album på sju år. Han kan tatovere en femmer, om han får plass. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Bruce Springsteen spiller inn svært få coverlåter, men gjorde et unntak for «High Hopes» av Tim Scott McConnell, sist sett som torpedo i «Exit», på Springsteen-albumet med samme tittel fra 2014.

The Havalinas

Låten ble første gang spilt inn av McConnells band The Havalinas i 1990. Albumet med samme tittel ga dem oppvarmingsjobber for Bob Dylan på «Oh Mercy»-turneen samme år - også i Norge - engasjert av Dylan personlig.

Men bandet fikk et kort liv. Tre år senere flyttet McConnell til Norge. Det kan virke som om «Nobody» handler om at han havnet her, men jeg håper ikke han føler som han synger: «Ain't nobody that wants me 'round here». En fantastisk låt er det ihvertfall.

Ledfoots tredje

«White Crow» er amerikanerens tredje album under navnet Ledfoot - og det første på hele sju år. Navnet henspiller på hans unike spill med en 12-strenger med tykke strenger, stålplekter, messingslide og trommeboks.

Han har utviklet stilen sin til å bli noe mer enn en mann og en gitar. Det låter som et helt band, og her er han bedre og mer dynamisk enn noen gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer