Djevelutdrivelse i Norge

Oslo katolske bispedømme

har for første gang ansatt

en prest til tjeneste som eksorsist

«Norge i 2008? Hahahaha!

Christopher Lien

«Det er ikke noe å le av, det finnes mange jævler i kirken.

E

«Nuvel, de er ihvertfall konsistente, katolikkene. De tror på fantasifostre akkurat som resten av kristendommen, men de tar konsekvensen og tror virkelig på dem. Såpass skal de ha. Skattepenger, derimot, burde de se langt etter. Det er vel ikke noe mer urimelig med en eksorsist enn med en vanlig prest, for så vidt: Begge driver med ting som de ikke kan bevise eksisterer.

Rolf«Det er både patetisk og skremmende å lese fordommene til folk. De fleste som uttaler seg her har tydeligvis ikke antydning til kunnskap om hva eksorsime faktisk er. Jeg foreslår at dere skaffer dere litt kunnskap, og den bør ikke kommer fra Hollywood, men fra noen som faktisk vet hva de snakker om.

Teolog«Hvis du mener vi har fordommer mot ånder og demoner, så er det – helt – greit for meg.

Mikael Skomaker«Djevelens eksistens er noe vi må ta på alvor. Djevleutdrivelser er noe som skjer jevnt og trutt. Og de virker fordi Jesus har gitt Kirken makt til å drive Den onde ut i hans navn. Hvordan skal en ellers forklare det, når folk har gått i psykiatrisk behandling i mange år uten å få hjelp, men så plutselig blir friske etter et eksorsisme-rituale?

Ståle