Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Djupedals medietrening

FAKTASJEKKING: Dagbladet hadde i Magasinet lørdag et portrett med kunnskapsminister Øystein Djupedal. Intervjuet var på forhånd gjennomlest i departementet for å sjekke at alle faktaopplysninger var korrekte, og samarbeidet om dette fungerte utmerket. Etter gjennomlesningen har redaksjonen likevel satt inn et avsnitt for egen regning. Her heter det at «Kunnskapsdepartementet har bevilget 100 000 kroner ekstra for å lære ham å oppføre seg på TV. Dette kommer i tillegg til de 150 000 som allerede er satt av til det gode formålet.»Dette er direkte tøv. Det faktiske forholdet er slik: Kunnskapsdepartementet har satt av en ramme på rundt 100 000 kroner til medietrening. I alt 16 personer i departementet skal delta på lik linje, de fire i politisk ledelse inkludert. Dersom man først er opptatt av å fokusere på enkeltpersoner, så vil Djupedals andel av dette altså utgjøre i overkant av 6000 kroner, med andre ord et ganske beskjedent opplegg.Dagbladet gjør ikke saken bedre to dager seinere, da avisens kommentator Erling Ramnefjell innleder hele sin kommentar om sentrale politikeres forhold til mediene på følgende måte: «Øystein Djupedal har bevilget seg selv en ekstrapott på 100 000 til medietrening.» Det er trist å registrere at journalister ikke er mer nøye med å sjekke faktiske forhold før de skriver, enten de jobber i Dagbladet eller andre redaksjoner. Og slurvete journalistikk blir ikke bedre ved at den gjentas to ganger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling