Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fotball-VM

DN: 150 000 Viasat-seere kan miste fotball-VM

Viasat-kunder kan miste tilgangen til TV 2s kanaler. Partene møtes igjen i dag.

SEERMAGNET: VM i fotball får mange nordmenn til å benke seg foran TV-skjermen. Natt til søndag risikerer Viasat-seere å miste tilgangen til mesterskapet, dersom Viasat ikke kommer til enighet med TV 2 om en ny distribusjonsavtale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SEERMAGNET: VM i fotball får mange nordmenn til å benke seg foran TV-skjermen. Natt til søndag risikerer Viasat-seere å miste tilgangen til mesterskapet, dersom Viasat ikke kommer til enighet med TV 2 om en ny distribusjonsavtale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Fra midnatt lørdag kan 150.000 Viasat-seere miste tilgangen til TV 2-kanaler, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken er manglende fremdrift i dialogen mellom Viasat og TV 2 om en ny distribusjonsavtale, ifølge avisa.

TV 2 publiserte onsdag en oppdatering om forhandlingene. Der står det at de i juni har forhandlet med Viasat om en ny distribusjonsavtale, men at partene ennå står langt fra hverandre.

«Dersom vi ikke blir enige innen fristen vil TV 2s kanaler forsvinne for alle Viasats kunder fra midnatt 30. juni.» skriver TV 2.

Møtes i dag

Administrerende direktør Vegard Klubbenes Drogseth i Viasat sier til Dagbladet at det er dialog mellom partene, men vil ikke gi noen nærmere kommentar om hva som er status for forhandlingene.

- Vi skal møtes i dag, sier Drogseth.

- Hva tenker du om at Viasats kunder risikerer å miste TV 2s kanaler?

- Vi jobber for å komme til enighet innen fristen, sier Viasat-direktøren, som ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar om situasjonen.

DN siterer en intern epost skrevet av Drogseth, der Viasat-direktøren hevder at TV 2 krever «en svært stor prisøkning».

- Jeg må nå informere dere om at forhandlingene er tøffe og det er mulighet for brudd. Jeg kan ikke gå inn på detaljer, men vi opplever at TV 2 bruker sin markedsmakt og dominerende posisjon mot oss som en av de minste aktørene i distribusjonsmarkedet, skriver Drogseth i mailen, ifølge DN.

«Uskyldig tredjepart»

Hvor lenge Viasat-kundene eventuelt blir uten kanalene, er ikke kjent.

«Vi vet dessverre ikke hvor lenge dette eventuelt vil vare. Seerne våre er en uskyldig tredjepart i denne konflikten, og vi vil derfor bistå slik at de likevel får tilgang til TV 2s innhold.» skriver TV 2 på sine nettsider.

I slutten av mai og starten av juni var TV 2 i forhandlinger med Canal Digital om ny distribusjonsavtale. Den gang risikerte én million husstander å miste TV 2-kanalene.

Forhandlingene gikk på overtid, og 2. juni ble partene enige om en midlertidig avtale. Mandag denne uka ble TV 2 og Canal Digital enige om en ny distribusjonsavtale, skriver DN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media