DN: Beyoncé og Kanye Wests lyttertall manipulert i Tidal

Artistene Beyoncé og Kanye Wests lyttertall er blitt manipulert i strømmetjenesten Tidal, slik at de har fått større utbetalinger, ifølge Dagens Næringsliv.

Ifølge Dagens Næringsliv er lyttertallene til Kanye West (bildet) blitt manipulert i strømmetjenesten Tidal. Tidal benekter påstandene. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB scanpix.
Ifølge Dagens Næringsliv er lyttertallene til Kanye West (bildet) blitt manipulert i strømmetjenesten Tidal. Tidal benekter påstandene. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to superstjernene er medeiere i strømmetjenesten, som har base i Oslo. Ifølge Dagens Næringsliv har manipuleringen foregått ved at det er ført inn ekstra avspillinger på ekte kunders kontoer.

Avisen skriver at deres journalister har fått tilgang til store mengder interne data fra Tidal, som skal vise hvordan brukere har lyttet til musikk.

Flere Tidal-kunder som har blitt konfrontert med disse loggene, stiller seg uforstående til at de skal ha spilt sanger av artistene like mange ganger som opplyst. Det er også oppdaget repeterende mønstre i loggene.

Datamaterialet er blitt gjennomgått av en gruppe ved NTNUs Center for Cyber and Information Security (CCIS) på oppdrag for DN.

«Gjennom avansert statistisk analyse har vi kunne slå fast at det har foregått manipulasjon av dataene i visse perioder. Manipulasjonen ser ut til å rette seg mot et svært spesifikt sett med sanger, knyttet til to distinkte album», heter det i deres konklusjon.

Til sammen skal det være funnet mer enn 320 millioner falske avspillinger og mer enn 1,7 millioner brukerkontoer er berørt, ifølge avisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer