OSLO 20080527:
Investor Arne Fredly vant frem over Dagens Næringsliv/DN i Pressens Faglige Utvalg/PFU. DN har antydet at Fredly har drevet innsidehandel.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
OSLO 20080527: Investor Arne Fredly vant frem over Dagens Næringsliv/DN i Pressens Faglige Utvalg/PFU. DN har antydet at Fredly har drevet innsidehandel. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

DN inngår forlik med Fredly

DN må betale 1.6 millioner.

  (Dagbladet.no): Investor Arne Fredly og Dagens Næringsliv har vært i strid etter at Fredly mente at avisa mer enn antydet at han var skyldig i innsidehandel.

I går ble det inngått forlik ifølge Fredly.

— Jeg er godt fornøyd med denne løsningen. I stedet for å tilbringe hundrevis av timer i retten, og bruke store ressurser på en rettssak som kunne komme til å pågå i årevis, kan jeg igjen konsentrere meg fullt ut om forretningsvirksomheten min. Når Dagens Næringsliv er villig til å beklage det som er skjedd, og tillegg strekker seg langt på andre områder, så mener jeg at resultatet er godt nok til å kunne avslutte saken nå, skriver Fredly i en pressemelding.

Dagens Næringsliv må betale til sammen 1,6 millioner kroner, i tillegg til egne saksomkostninger. 1,2 millioner kroner blir betalt for å dekke Fredlys saksomkostninger, og 400.000 kroner betales i oppreisning.

- Dette er en erkjennelse av at reportasjeserien kan ha skapt et uriktig bilde av Arne Fredlys forretningsvirksomhet, sier sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv til DN.no

Pressens faglige utvalg har tidligere også tatt stilling i striden. I mai i fjor mente PFU at Dagens Næringsliv hadde brutt god presseskikk i sin omtale av Fredly.

- Dette er en seier. Både for meg og for andre som har vært utsatt for urettferdig behandling i mediene, men som ikke hatt ressurser til å slå tilbake. Det er også en seier for den seriøse journalistikken i Norge. PFU viser her hvor grensene går for undersøkende journalistikk og tilhørende arbeidsmetoder, sa Fredly til Journalisten.no den gang.

Fredly leverte en rekordstor klage på 600 sider til PFU, der han argumenterte for hvorfor han mener avisa har gjort seg skyldig i 42 brudd på pressens Vær varsom-plakat.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.