SIER OPP:  DN-journalist og artist Jonas Forsang sier opp stillingen sin i Dagens Næringsliv, noen uker før hans habilitet skal behandles i PFU. Foto: Stella Pictures.
SIER OPP: DN-journalist og artist Jonas Forsang sier opp stillingen sin i Dagens Næringsliv, noen uker før hans habilitet skal behandles i PFU. Foto: Stella Pictures.Vis mer

DN-journalist sier opp tre måneder etter omstridt intervju

Journalisten bak Gunhild Stordalen og Caroline Berg Eriksen-intervjuet blir frilanser.

(Dagbladet): For tre måneder siden skrev han et av årets mest omtalte intervjuer.

Nå sier han opp sin stilling i DN, skriver journalisten.no.

Jonas Forsang intervjuet en av Norges største bloggere, Caroline Berg Eriksen (27), i DNs lørdagsmagasin.

Intervjuet med bloggeren, også kjent som «Fotballfrue», strakk seg over åtte sider og ble massivt kritisert for å være ukritisk og for hans nære bånd til intervjuobjektet.

Dagbladet skrev flere saker om det omstridte intervjuet og vet at intervjuet også har vekket reaksjoner internt i DN.

Jonas Forsang er venn og tidligere kollega av Caroline Berg Eriksens PR-rådgiver Magnus Rønningen. De to jobbet sammen i det nå nedlagte mannebladet Alfa, hvor Rønningen var redaktør.

Behandles i PFU Intervjuet ble klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), som skal vurdere habiliteten hans 28.april.

I tilsvaret på PFU-klagen skriver DN at de med fordel kunne nevnt at Magnus Rønningen var involvert som kontaktformidler, siden de to er venner og bekjente. Videre skriver de at Forsang ikke tidligere har møtt eller snakket med Caroline Berg Eriksen eller hennes mann.

I etterkant av intervjuet ble det også stilt spørsmålstegn ved Forsangs koblinger til Berg Eriksens manager Peter Peters, etter at det i 2010 ble diskutert om Peters skulle gi ut en låt Forsang hadde skrevet med Thomas «Fingern» Gullestad.

DN skriver i sitt tilsvar at Forsang og bloggerens manager ikke er nære venner eller bekjente.

Til journalisten.no sier Forsang følgende om oppsigelsen som ble kjent i dag:

- Jeg skal fortsette å skrive for Magasinet som frilanser, og det er ingen interne hendelser i DN som har hatt innvirkning på min avgjørelse. Jeg er kun takknemlig for tiden jeg har hatt her og ser frem mot videre samarbeid, skriver Jonas Forsang i en epost til Journalisten.

Gjort seg bemerket Sjefredaktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve sa til Dagbladet, i kjølevannet av kritikken, at forholdet mellom Rønningen og Forsang ikke påvirket artikkelen.

- Dagens Næringsliv tok initiativet til dette intervjuet. Underveis fikk avisen vite at Rønningen jobbet for Eriksens manager. Dette påvirket ikke artikkelen. Hva slags råd Rønningen eventuelt måtte ha gitt Eriksen, er DN ikke kjent med, sa Djuve til Dagbladet.

Forsang har tidligere fått oppmerksomhet for intervjuet med Gunhild Stordalen der hun fortalte at hun var alvorlig syk, og for intervjuet han skrev i magasinet Alfa da Stina Brendemo Hagens flukt fra fengselet i Bolivia.

Ifølge Journalisten.no skal Forsang nå skrive bok.

- Samtidig har jeg måttet legge mange andre spennende prosjekter på is mens jeg har vært fast i DN, og har tilbragt langt færre hele dager i den blomstrete morgenkåpen min enn jeg er komfortabel med. At det er vanskelige tider i mediebransjen betyr for øvrig at det fremover vil komme store omveltninger, med nytenkning og interessante muligheter. For meg er det et argument for å bli frilanser - ikke for å fortsette i fast jobb, sier han til journalisten.no.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Jonas Forsang eller sjefredaktør Amund Djuve.

NÆRT BÅND: Dagens Næringsliv vedgår at de med fordel kunne nevnt at Magnus Rønningen var involvert i saken, siden han og Jonas Forsang er venner og bekjente. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
NÆRT BÅND: Dagens Næringsliv vedgår at de med fordel kunne nevnt at Magnus Rønningen var involvert i saken, siden han og Jonas Forsang er venner og bekjente. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer