Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

DN: Netflix raser mot NRK

Hevder nettgiganten vil ha penger tilbake etter at NRK la ut hele «Lilyhammer» på nett.

(Dagbladet): Netflix og NRK er begge med på å betale for produksjonen av «Lilyhammer», den populære tv-serien med Steven van Zandt i hovedrollen.

Nå sier uspesifiserte kilder til Dagens Næringsliv av Netflix bestrider at NRK hadde rett til å legge hele den tredje sesongen av serien ut på nett, slik de gjorde 29. oktober i år.

Vil ha pengene tilbake Det var første gang NRK publiserte en tv-serie på denne måten. Tidligere har kanalen lagt ut tv-serier for streaming episode for episode, i takt med at de sendes på de lineære tv-kanalene.

Netflix har selv gjort denne publiseringsformen populær, og gjennom å legge ut hele sesonger av originale serier som «House of Cards» of «Orange is the New Black», bidratt til begrepet «fråtse-seeing» - praksisen å kontinuerlig se en lang rekke episoder av en tv-serie.

Ifølge DN krever Netflix nå å få tilbakebetalt deler av de 96 millionene de skal ha spyttet inn i «Lilyhammer 3».

Godt forhold Netflix vil ikke kommentere Dagens Næringslivs opplysninger ut over å bekrefte at «Lilyhammer 3» havner i streaming-kjempens katalog etter at den er sendt på NRK.

- Vi kan bekrefte at Lilyhammer sesong 3 kommer på Netflix etter at serien er sendt på NRK, og at vi har et godt forhold til NRK, sier  kommunikasjonsdirektør Joris Evers i Netflix til Dagbladet.

- I tråd med avtalen Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier til DN at NRK har publisert «Lilyhammer» i tråd med avtalen de har med produsentene bak serien, Rubicon.

Rubicon bekrefter overfor DN at Netflix ikke deler NRKs syn på hvordan tv-serien skulle publiseres. De ønsker ikke å si noe mer om saken.

- Vi har oppnådd en avtale med alle parter og kommenterer ikke mer på dette fra vår side, skriver Rubicons administrerende direktør Pål Kruke Kristiansen i en tekstmelding til Dagbladet i dag.

Det er det tyske selskapet Red Arrow Entertainment som distribuerer «Lilyhammer» for Rubicon. Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få kommentar fra Red Arrow.