Kvinnelige ledere i mediebransjen

DN-redaktør langer ut mot egen konsernsjef

«Det du må gjøre nå, er å ro. Ro så det fosser.»

KRITISK: Politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim (bildet), går i en kommentar hardt ut mot NHSTs konsernsjef Gunnar Bjørkavåg. Foto: Morten Holm / Scanpix
KRITISK: Politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim (bildet), går i en kommentar hardt ut mot NHSTs konsernsjef Gunnar Bjørkavåg. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en kommentar publisert på Dagens Næringslivs nettsider, går avisas politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim hardt ut mot konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i DNs morselskap NHST.

Bakgrunnen er Bjørkavågs utspill i debatten om kvinneandelen i ledelsen i norske medier.

Bjørkavågs kommentar var et svar til VGs politiske redaktør Hanne Skartveit, som i en DN-artikkel denne uka går hardt ut mot ledelsen i Schibsted-konsernet, som blant annet eier VG.

FÅR KJEFT: Gunnar Bjørkavåg, konsernsjef i NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv.
FÅR KJEFT: Gunnar Bjørkavåg, konsernsjef i NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv. Vis mer

Skartveit mente blant annet at det blir en «gutta boys-kultur» når det nesten bare er menn i ledelsen. Bjørkavåg var ikke enig, og svarte VG-redaktøren slik i en artikkel hos DN:

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer.

- Dropp den iq-testen

Det er blant annet denne uttalelsen som får DN-redaktør Alstadheim til å reise bust. Alstadheim påpeker at det er null kvinner i konsernledelsen i NHST, og skriver følgende:

«Det som gjør meg trist, er ikke først og fremst hvordan du får NHST, DN og resten av konsernet til å fremstå i offentligheten. Det som gjør meg trist, er signalet du sender til folk som jobber her. Og folk vi ønsker å rekruttere. Du får huset til å fremstå som et sted som ikke skjønner viktigheten av å dyrke talenter med ulik bakgrunn. Du gjør det tydelig at konsernet ikke har noen bevissthet knyttet til hvor blind man kan bli for å se flinke folk som ikke ligner på dem som er ledere fra før.»

DN-redaktøren avslutter med å stemple Bjørkavågs uttalelse som skadelig og avslørende. Han kommer også med følgende oppfordring til egen konsernsjef:

«Dropp den iq-testen. Dropp padleturen også. Det du må gjøre nå, er å ro. Ro så det fosser.»

- Uvant situasjon

Til Dagbladet sier Alstadheim at han opplevde at uttalelsene fra Bjørkavåg var skadelig både for konsernet og DN.

- Det var uttalelser som gir oss dårlig omdømme utad, og som gjorde mange ansatte litt flaue og oppgitte. Vi har lyst til at folk skal være stolte av å jobbe i DN.

- I kommentaren går du hardt ut mot din egen konsernsjef. Hvilke vurderinger gjorde du deg i forkant av publisering?

- Det er en uvant situasjon, men jeg opplevde at det var nødvendig å skrive den kommentaren, sier Alstadheim, som samtidig påpeker at Trine Eilertsen og Hanne Skartveit, politiske redaktører i henholdsvis Aftenposten og VG, også har kritisert sitt konsern Schibsted i harde ordelag denne uka.

- Gunnar Bjørkavåg sier i dag til Medier24 at «dette ble veldig dumt», og legger seg flat for kritikken. Hva tenker du om det?

- Det har han helt rett i, at det ble veldig dumt. Det er fint at han ser det nå, slår DN-redaktøren fast.

- Må være mye mer ydmyk

Gunnar Bjørkavåg har lest Alstadheims kommentar, og sier til Dagbladet at han nok «får som fortjent» av DNs politiske redaktør.

- Det var feil av meg å si det jeg sa, både i måte og innhold. Det er bare å legge seg flat, sier konsernsjefen.

- Hva var bakgrunnen for uttalelsen til DN?

- Jeg fikk spørsmål om kvinneandelen i styret, ledelsen og mellomledelsen, og det svarte jeg på. Så fikk jeg et spørsmål om «gutta boys-kultur». Jeg kom rett fra et møte som hadde vært veldig vellykket, og jeg likte ikke sånne «gutta boys»-anklagelser så godt der og da. Da bjeffet jeg litt tilbake. Det ble helt feil av meg, erkjenner Bjørkavåg, og legger til:

- Jeg må være mye mer ydmyk, og være flinkere til å jobbe med slike spørsmål.

- Hvis du kunne svart på nytt, hva ville du sagt da?

- Det er viktig med mangfoldig ledelse, både knyttet til kjønn, alder og bakgrunn. Jeg tror Hanne Skartveit har rett, og det må jeg skjerpe meg på.

- Hvordan jobber dere for å sikre mangfold i ledelsen?

- Det handler om å utvikle talenter slik at flere og flere blir kvalifisert. Dette har også vært en alvorlig sak for meg. Jeg må se til at vi er bedre til å utvikle toppledere. Jeg har ingen kvinner i ledelsen nå, og at situasjonen er som den er, er kanskje et tegn på at jeg har prioritert helt feil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer