DNA-prøve i Kidman-sak

Hvem plasserte en mikrofon utenfor filmstjernens hus?

(Dagbladet.no): Vel, det lurer retten og politiet i Sydney, Australia på. Dommeren beordret i dag en kjendisfotograf til å avgi DNA-prøve for å finne ut om det var fotografen som plasserte en mikrofon ved Nicole Kidmans hus.

Huset ligger langs sjøen i Sydneys mest eksklusive boområde. Avlyttingsutstyret ble funnet rett over veien for Kidmans eiendom. 

Dommer Lee Gilmour beordret DNA-prøven fordi politiet vil sammenlikne denne med to DNA-spor som ble funnet på avlyttingsutstyret, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Fotografen Jamie Fawcett er ikke siktet i saken, og har tidligere nektet å avgi en prøve. Fawcett og en annen fotograf fikk tidligere i år besøksforbud fordi Kidman følte seg så forfulgt at hun ikke turde forlate huset. Besøksforbudet ble senere fjernet.

Fawcetts advokat mener dommerenes pålegg er «urimelig». Avgjørelsen vil bli anket. Grunnen er at avlyttingsutstyret aldri tok opp noen samtaler og at det derfor ikke kan bevises at det har skjedd et lovbrudd.

Nicole Kidman debuterte 14 år gammel i filmen «Bush Christmas». Det store gjennombruddet kom med filmen «Terror ombord» og i forfjor fikk hun Oscar for rollen som Virginia Woolf i «The Hours.»

AVLYTTET: Politiet prøver å finne ut hvem som prøvde å avlyttet Nicole Kidman.
AVLYTTET: Politiet prøver å finne ut hvem som prøvde å avlyttet Nicole Kidman. Vis mer