IKKE I SLEKT: Den spanske spåkonen Pilar Abel Martinez (62) er ikke Salvador Dalís datter, viser DNA-test. Foto: LLUIS GENE / AFP / NTB Scanpix
IKKE I SLEKT: Den spanske spåkonen Pilar Abel Martinez (62) er ikke Salvador Dalís datter, viser DNA-test. Foto: LLUIS GENE / AFP / NTB ScanpixVis mer

DNA-test viser at spansk kvinne ikke er Salvador Dalís datter

DNA-tester viser at en spansk kvinne som hevdet hun var datteren til den kjente kunstneren Salvador Dalí, ikke er malerens datter.

Levningene av Dali ble gravd opp etter krav fra Pilar Abel, en 61 år gammel tarotkort-tyder som i ti år har hevdet at kunstneren var hennes biologiske far.

Det ble tatt prøver av levningene, og onsdag opplyste Salvador Dalí-stiftelsen at DNA-prøvene viser at Dali ikke var Abels far.

BLE GRAVD OPP: Salvador Dalí ble gravd opp igjen etter kravet fra Abel. Foto: Eustache Cardenas / AP / NTB Scanpix
BLE GRAVD OPP: Salvador Dalí ble gravd opp igjen etter kravet fra Abel. Foto: Eustache Cardenas / AP / NTB Scanpix Vis mer

18. september skal farskapssaken som Pilar Abel har trukket for en spansk domstol, etter planen starte. Men om rettssaken går som planlagt eller om Abel velger å trekke saken, er ennå ikke klart.

Om det hadde vist seg at Abel faktisk var datteren til Dalí, kunne hun gjort krav på så mye som 25 prosent av boet til kunstneren, estimert til en verdi på opptil 300 millioner euro (2.8 millarder kroner).

Abel har siden 2007 hevdet at Dali hadde et forhold til hennes mor på midten av 1950-tallet, mens Dali var gift med Gala Dali.

Abel har hele tiden selv hevdet at hun ikke motiveres av en eventuell bit av formuen til Dalí.

- Faren min fortjener mer enn det. Jeg er veldig positiv til at dette endelig skjer. Det har tatt lang tid. Jeg søker etter min egen identitet, og vil bare vite sannheten, sier Maria Pilar Abel (61), som ønsker å bytte etternavn til Dalí, ifølge The Independent.

Salvador Dalí var den fremste representanten for surrealismen innen malerkunsten og kjent for å være eksentrisk i både sin væremåte og kunstnerisk uttrykksform.

Dali døde i 1989 i en alder av 84 år.

(NTB)