Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- DNB-stiftelse kjøper Amedia mandag

Sparebankstiftelsen DNB skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe Amedia. Salget kan skje allerede mandag.

Klassekampen siterer en sentralt plassert kilde i prosessen, som forteller at det mandag blir offentliggjort at Sparebankstiftelsen DNB er den nye eieren av Norges nest største mediekonsern.

Stiftelsen skal være eneste aktør som nå forhandler om et mulig kjøp, erfarer Dagens Næringsliv.

- Jeg ser at dere spekulerer, men jeg kan ikke si noe annet enn at vi håper å ha mer informasjon i løpet av dagen, sier administrerende direktør André Støylen i Sparebankstiftelsen DNB til avisen.

Fra før har blant andre Medier 24 meldt at stiftelsen vurderer å bruke mellom 1 og 2 milliarder kroner på å kjøpe Amedia fra Telenor, LO og Fritt Ord.

Skepsis til utenlandske eiere Stiftelsen eier i dag 10 prosent av DNB, forvalter en kapital på 20 milliarder kroner og deler hvert år ut mange millioner kroner til ulike kunst- og kulturformål.

Siden det i august i fjor ble kjent at LO og Telenor ønsket å selge seg ut av Amedia, har flere fryktet at konsernet ville havne hos en utenlandsk eier med begrenset forståelse for hva det vil si å være medieeier i Norge.

LO har tidligere uttalt at de ikke kan garantere at selskapet forblir på norske hender, men nå ser det altså ut som om det blir nettopp det.

Det er ikke kjent hvor stor andel av eierposten på 36 som LO ønsker å selge, men ifølge Klassekampen tyder mye på at DNB-stiftelsen vil overta hele eierskapet. Telenor har i løpet av salgsprosessen ytret ønske om å selge hele sin aksjepost på 44 prosent, skriver avisen.

Ikke orientert Konserntillitsvalgt Eva Stenbro i Amedia sier til DN.no at de ansatte ikke har vært orientert.

- Hvis det stemmer at Sparebankstiftelsen DNB er på vei inn, er jeg er jo interessert i å høre hva den nye eieren ønsker med sitt eierskap. Vi vet heller ikke foreløpig om Telenor og LO selger seg ned eller helt ut. Mye avhenger av hva stiftelsen sier, hva den planlegger fremover og hvordan den vil utvikle oss videre, sier Stenbro.

Både norske og internasjonale interesser skal ha vært med i prosessen. Blant dem ble det norske investeringsselskapet Ferd, som eies av Johan H. Andresen, nevnt. Men Medier 24 skrev i helgen at det ikke stemmer at selskapet hadde lagt inn bud.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram