DØ - og selg plater

Legendene dør unge - og lever for alltid. Ikke noe selger mer plater enn en brå og overraskende død. I Australia var alle platene til INXS blåst bort bare noen dager etter at INXS-sjefen, Michael Hutchence, ble funnet hengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De samme tilstandene har det vært i USA, mens det i Norge ikke har vært noe eksplosjonsartet salg av INXS-plater etter at Hutchence døde.

- Det ville vært smakløst om vi hadde kjørt i gang en INXS-kampanje nå, sier direktør i Polygram, Jørn Johnsen, til Dagbladet.

Han er imidlertid ikke overrasket over at lagrene til plateselskapet har gått tomme for INXS-plater i Australia og USA.

«Naturlig»

Tendensen er ikke unik: En kjent artist dør uventet - og platene selger mer enn noen gang. Det skjedde da Nirvana mistet sin vokalist Kurt Cobain, da The Whos Keith Moon og The Doors' Jim Morrison døde, og da Queens Freddie Mercury gikk bort.

- Det kommer naturlig litt ekstra salg etter en slik tragisk hendelse. Jeg husker godt da flere av Lynyrd Skynyrd-medlemmene omkom i en fly-ulykke. Salget av deres plater tok seg opp betydelig, sier Johnsen.

Medieomtale

Jørn Johnsen tror årsaken til det økte salget blant annet er at gamle fans får fornyet nysgjerrighet på bandet.

- Andre oppdager først bandet med den enorme medieomtalen som kommer i kjølvannet av en slik tragisk hendelse, fortsetter Johnsen. Og INXS er ikke den eneste artisten eller bandet som har fått fart salgsmessig etter en overraskende død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer