Dobbel dose Billy Bob

Når Billy Bob Thornton (48) ikke spiller inn film, er det musikken som opptar ham. Nå er han her med sitt andre album.

Thornton debuterte med countryalbumet «Private radio» i 2001, men på oppfølgeren «The Edge of the World» har han tatt steget over i rocken. Thornton er selv trommeslager, og det var musikken som opptok ham under oppveksten i Hot Springs i Arkansas.

- Jeg fikk mitt første trommesett da jeg var en 9-10 år gammel. Det var sånn stas! Ringo Starr var selvsagt den store helten for alle trommiser, men Levon Helm i The Band var også et viktig forbilde for meg, sier Thornton på telefon fra Los Angeles.

50 filmer

Etter high school startet han bandet Nothin' Doin' med et par kamerater. Etter hvert begrenset de seg til bare å spille ZZ Top-låter, og turnerte i flere stater.

- Men vi hadde ingen platekontrakt eller noe, og det var langt fram til å bli rockestjerner. Derfor bestemte jeg meg for å søke lykken i Hollywood, forteller Thornton. Siden har han spilt i over 50 filmer, blant andre «Sling Blade», «Armageddon», «The Man Who Wasn't There» og «Monster's Ball».

- Det er mer praktisk å jobbe med film, for under innspillingen er vi i ro ett sted, og jeg kan ha med meg sønnene mine på 9 og 10 år. Det kan jeg ikke på turné med bandet, sier Thornton, som er skilt fem ganger, sist fra Angelina Jolie.

Presidentrolle

Thornton er aktuell på norske kinoer i både «Intolerable Cruelty» og «Love Actually». I sistnevnte spiller han den amerikanske presidenten.

- Det var en rolle jeg likte godt. Men jeg ville ikke hatt jobben i virkeligheten.

Denne uka hadde «Bad Santa» premiere i USA, og der spiller Thornton en sexgal, storkjeftet alkoholiker.

HYLLER BROREN: På sitt siste album «The Edge of the World» har Billy Bob tatt med to sanger skrevet av broren Jimmy Don, som døde i 1988. - Han var en mye bedre musiker enn meg, men rakk aldri å gi ut noen plate. Nå få han endelig navnet sitt på et plateomslag, sier Thornton.