NORGESAKTUELLE: Black Sabbath med Bill Ward, Ozzy Osborne, Geezer Butler og Tony Iommi. Foto: REUTERS/David McNew/SCANPIX
NORGESAKTUELLE: Black Sabbath med Bill Ward, Ozzy Osborne, Geezer Butler og Tony Iommi. Foto: REUTERS/David McNew/SCANPIXVis mer

Dobbel dose Black Sabbath

Heavy Metal-veteranene besøker Oslo og Bergen.

(Dagbladet): 29. mai og 31. mai spiller de gjenforente heavy metal-pionerene Black Sabbath på henholdsvis Koengen i  Bergen og i Oslo Spektrum i hovedstaden.

Det legendariske bandet som 11.11.11 annonserte at de skulle spille sammen igjen har både en ny plate og en verdensomfattende turné på trappene.

Dette skjedde under en pressekonferanse på den velkjente Sunset Strip-klubben Whiskey A Go-Go i Los Angeles, nøyaktig 41 år etter at bandet spilte sin første LA-konsert.

- Det er nå eller aldri. Vi har det fantastisk sammen, sa gitaristen Tony Iommi under pressekonferansen.

Superprodusent Den kommende Black Sabbath-plata blir den første med originalbesetningen siden «Never Say Die» som kom ut i 1978.

Denne gangen får de hjelp av den prisbelønte produsenten Rick Rubin. Rubin har jobbet med alt fra Run DMC og Beastie Boys til Johnny Cash og Metallica.

- Vi forsøkte å lage en ny plate forrige gang vi kom sammen, men da fungerte det ikke. Nå, av en eller annen magisk grunn har vi allerede skrevet syv åtte låter som alle er veldig, veldig gode. Det er nesten litt wow, foklarte Ozzy Osbourne under seansen.

Verdensturné
Det er fortsatt uvisst hvor mange jobber bandet gjør til neste år. Så langt er det kun Download-festivalen som har bekreftet legendene.

Billetter til norgeskonsertene legges ut for salg torsdag 24. november klokka 09.00.