Dobbel dose frie former

Kvinnedagen i dag! Da passer det jo godt å få besøk av et kvinnefrontet impro-popband og en av Norges mest profilerte DJ-duoer – som også er kvinner. Hør Krøyt og Frie Former på Blæst i Trondheim i kveld.

Krøyt er et av de banda som ikke glir rett inn i en opplinet sjangerbås. På en måte er det også her snakk om frie former. De kaller seg selv improvisert pop – musikk for framtida.

Den elektronisk-akustiske musikken er egenkomponert, mens tekstene er hentet fra norske og engelske lyrikere. Og merk deg at sceneshowene også er tatt et skritt videre – inn i en audiovisuell verden. Krøyt er med sin elektronikk og sine datamaskiner med på å forme det som kalles ny, norsk jazz.

Krøyt har nettopp sluppet en ny CD, «Body Electric». Kjent ble de i 1999 med albumet «Low», og Dagblad-anmelder Terje Mosnes erklærte at «der KRØYT på scenen er en hel-integrert audiovisuell framtoning, er KRØYT på CD en elektronisk/akustisk kraftpakke, en improvisatorisk, avant-rocka lydjungel».

Albumet fikk også Spellemannsprisen i åpen klasse det året, og det ble produsert en musikkvideo til låta «Shall I Forget?» , som ble spilt mye på Alternative Nation på MTV. Fjorårets spillejobber strekker seg fra nordisk turne til festivaler i Køln og New York. Til gode kritikker. Nå legger altså bandet ut på en norsk turné i regi av Norsk Jazzforum.

Frie Former er ett av hovedstadens mest populære klubbkonsept, med hjemstedsadresse på Blå. Ladies at Work, det vil si Elin Vister (DJ Sunshine) og Malin Johansen (DJ Malin) , står bak det månedlige konseptet som har sin offisielle ettårsdag på Blå på lørdag.

Klubbmusikken ligger i gatene jazz, soul, funk, latino, garage, hip hop, og alt som fins innimellom av fusjoner og avarter – og de styrer helst unna house og techno. Musikk med sjel skal det være. Og i kveld har de tatt med seg den sjelfulle platesamlingen til Trondheim.

Du kan lese mer på hjemmesidene til bandet Krøyt.