Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dobbel dose hiphop

To store hiphop-navn står på konsertplakaten for Oslo de neste ukene. Common-konkurransen er trukket, men du kan fremdeles vinne billetter til GZA fra Wu-Tang Clan.

Hvis du er hypp på hiphop bør du kjenne din besøkelsestid i hovedstaden de neste ukene. To stjernenavn gjester nemlig byen på kort tid.

Rapper med kred

Rapperen Common har klart det kunststykket å havne i platehyllene til folk uten sægge-bukser, samtidig som han har beholdt sin kredibilitet blant hiphop-kjennerne.

For sin siste plate «Electric Circus» fikk han full pott på terningen av Dagbladets anmelder, som uttalte: «Med sitt femte album «Electric Sircus» har derimot Common tatt steget opp fra den rap-organiske vårblauta, og mot et mer stearinlysvarmt elektronisk lydbilde. Resultatet er strålende».

Common, eller Rashid Lynn som han egentlig heter, har tidligere samarbeidet med artister som Pharrell (Neptunes, N.E.R.D), Erykah Badu, Jill Scott, Mary J. Blige og Prince. Han spilte på Quart for et par år siden, og nå kommer han på besøk til Oslo og Ole Blues i Bergen.

Common-konkurransen er nå trukket. Vinnerne av billetter til konserten 29. april ble Gunnar Haugestaul og Monica Høgseth.

Medlem av klanen

Wu-Tang Clan var den viktigste rappgruppa på andre halvdel av 90-tallet. Og Gary Grice, alias GZA eller Genius Of The Wu-Tang Clan, ble av mange regnet som den beste rene rapperen i hele Wu-Tang.

En rekke av de ni medlemmene i Wu-Tang-klanen har etter samarbeidet gått solo med komersiell suksess, men GZA ga ut sitt første soloalbum allerede før dannelsen av Wu-Tang, og i fjor kom han med sin fjerde plate, «The Legend of the Liquid Sword».

Dagbladets anmelder var riktignok ikke overbevist og ga plata en lunken treer.

<> Linker <>«Her er det GZA, som ifølge plateselskapet visstnok er Wu-Tangs ledende tekstforfatter, som gjør sin plikt som Wu-Tang-medlem og gir verden enda et høyst ordinært amerikansk hiphop-album», mente anmelderen.

GZA gjestet Rockefeller med Wu-Tang-kompis Masta Killa for tre år siden. Nå er han tilbake.

Lyst å oppleve GZA på Rockefeller i Oslo 7. mai? Delta i vår GZA-konkurranse og vinn billetter!

KREDRAPPER:</B> Common holder konsert på Rockefeller 29. april.
KLANSMEDLEM:</B> GZA fra Wu-Tang Clan kommer til Oslo 7. mai. Lyst å vinne billetter. Kjør <a href="http://quiz.dagbladet.no/quiz.html?quiz_id=231">quiz</a>.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media