Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dobbel dose Willie

Willie Nelson kan umulig selv vite hvor mange duetter han har spilt inn. Her er to nye album med enda flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Det er et typisk overskuddsfenomen, dette å spille inn duetter. Willie gjør det med «alle» som vil. I 1980 ga han og Ray Price ut «San Antonio Rose», og her kommer oppfølgeren 23 år etter!

Her går de to gamle kompisene tilbake i tid og serverer god, gammel honky tonk og western swing. «Deep Water» og «This Cold War With You» var også med på 80-utgivelsen, mye av materialet er ellers hentet fra eldre Price-plater og et par av Willies låter fra de nesten identiske «Me And The Drummer» (2000) og «Tales Out Of Luck» (2001) er med. Sammen har de skrevet «I've Just Destroyed The World I'm Living In». Price (77) er en solid countrycrooner og ballademester, og honky tonk blir ikke stort kulere enn dette.

Willie & Kimmie

Begge platene er spilt inn i Willies eget studio i Austin, med lokale musikere og venner av Willie - som bassist og steel-gitarist David Zettner (som turnerte med Willie i Norge på 50-tallet) og unge Gabe Rhodes på gitar og pumpeorgel.

Willie hadde med Gabes mor Kimmie på sitt eget album «Just One Love» i 1996, og tittelsporet derfra er med i en nedstrippet versjon på «Picture In A Frame». Duettplata inneholder ellers kjente og ukjente låter signert Willie og Kimmie i tillegg til bl.a. tittelsporet (Tom Waits/Kathleen Brennan). En lavmælt plate med to fine stemmer og mye karakteristisk, uortodokst akustisk sologitarspill fra Willie.

Willie & venner

I fjor ga Willie & Friends ut liveplata «Stars & Guitars» med en rekke gjesteartister. 21. juli slippes en ny liveplate med Willie og venner, «Live And Kickin'», med navn som Eric Clapton, Elvis Costello og Diana Krall, ZZ Top - og Ray Price.

Willie må være bransjens mest produktive 70-åring!