Dobbel dose

Nyutgitt Spellemannpris-vinner med Molde-jazz-konserten fra 1991 som bonus-cd.

Rick Danko, Jonas Fjeld og Eric Andersen fikk Spellemannpris for sitt 1991-album «Danko/Fjeld/Andersen», en folkrock/viseklassiker som har vært borte fra markedet de siste fem årene. Nå utgir BMG plata på ny, med en helt spesiell bonus-cd på kjøpet: et énmikrofons monoopptak med utdrag fra trioens strålende nattkonsert ved Moldejazz i 1991. Med Knut Reiersrud (gitar), Kristin Skaare (piano/trekkspill), Rune Arnesen (trommer) og Hallvard T. Bjørgum (hardingfelegjest) på laget, lagde trioen en feststund for 1600 mennesker i Idrettens Hus.

Og selv om opptakets tekniske kvalitet naturlig nok ligger et stykke unna studionivå, er det en unik dokumentasjon av en konsert som neppe noen tilstedeværende vil glemme. Bare det å høre nå avdøde Rick Danko ta sats for falsettonene på «Twilight» og «It Makes No Difference» kan gjøre øynene fuktige på noen hver, og både de tre herrenes soloavdelinger og trioopptreden er en sann svir.

Materialet er stort sett hentet fra 1991-cd-en og 1994s «Ridin' On the Blinds», men Andersen gjør «Sheila», «Baby Have You Been Cheatin'» og «Blue River» (duett med Danko), Fjeld «The Bell's Are Ringing For You Now» og Danko innledningsvis «Mystery Train» for godt mål. Fang dem når de fra midten av mai turnerer Norge med Dankos The Band-kollega Garth Hudson som tredjemann i trioen.