Dobbel hygge med Travis

ROSKILDE (Dagbladet): Det kan ikke gå galt når verdens hyggeligste band møter verdens hyggeligste festival.

Fran Healy ble nesten rørt til tårer av Roskilde-publikummet, og ble såpass emosjonell at han til tider bikket over i patetisk hippiepreik om samhold og fellesskap.

Det blir nok en sånn passe trygg kosestund med et snev av varm melankoli når Travis kommer til Quart-festivalen i morgen.

Feelgood-band

Roskilde-konserten var enda en understreking av de ubestridelige «feelgood»-kvalitetene til Travis. Og det er iblant forbløffende å se og høre hvordan den minimalistiske og superstreite poprocken kler store konsertformater som arenaer og festivalscener. Materialet fra det genialt produserte «Invisible Man»-albumet fungerer best, mens det eldre og helt klart svakere låtmaterialet faller igjennom.

Slik ble det en kveld hvor låter som «Side», «Flowers In The Window» og selvsagt den uunngåelige allsangmagneten «Sing» ble høydepunkter, sammen med en god «Why Does It Always Rain On Me» fra den forrige skiva «The Man Who».

Om AC/DCs rånete bad ass-hit «Back In Black» er et smart covervalg for verdens minst skumle band, er en helt annen sak. Ironien er visst ikke død likevel.

Ny Berlevåg-suksess

De Quart-klare melankolirockerne Doves har nærmest vært fast oppvarmingsband for Travis i år, men i går var de byttet ut med 23 dresskledde mannfolk fra Berlevåg. Mannsangforeningens andre møte med Roskilde-publikummet - denne gangen rundt regnet 30000 av dem - ble en enda større suksess enn lørdagens teltopptreden. Berlevåg-gutta var et bisart syn på den største Roskilde-scenen. De ble løftet inn på «Berlevåg! Berlevåg!»-rop, og valgte helt riktig repertoar. Det handlet stort sett om øl, brennevin og tobakk, og da de avsluttet med bakrushymnen «Det e' stampa», var gjenkjennelseseffekten enorm. De traff de avslutningstrøtte festivalvibbene så godt at trampeklappen var uunngåelig.

Berlevåg blir neppe glemt med det første.

KOSEKONSERT: Fran Healy ble rørt av Roskilde-publikummet da Trtavis avsluttet festivalen i natt. I morgen spiller gruppa på Quart.