Spellemann:

Dobbel-nominert til «årets låt»

Cezinando leder an Spellemann-nominasjonene, mens TIX debuterer i konkurransen med to vinnersjanser i kategorien «årets låt».

- BETYR MYE: Norges mest strømmede artist i 2020, Tix, fremførte sin låt under den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble årets Spellemann-nominerte for musikkåret 2020 presentert. Cezinando leder an med fire nominasjoner i kategoriene årets hip-hop, årets låtskriver og årets tekstforfatter, i tillegg til å være nominert for årets musikkvideo sammen med B-Boy Myhre.

Sondre Lerche følger på med tre nominasjoner i kategoriene årets pop, årets låtskriver, og årets tekstforfatter.

Mer oppsiktsvekkende er det imidlertid kanskje at Tix, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, omsider er tatt inn i varmen i den prestisjetunge prisutdelingen. Artisten gjorde seg først kjent gjennom å lage russelåter som ofte har blitt anklaget for å være rølpete.

Tix er nominert to ganger i kategorien årets låt, for «Karantene» og «Kaller på Deg», som begge toppet norske hitlister i fjor.

- En viktig låt

- Det er særlig stort å bli nominert for “Karantene”. Den låta har jo på en måte vært lydsporet til året 2020 og har vært en viktig låt for mange, forteller Haukeland til Dagbladet.

Tix var for øvrig landets mest strømmede artist i 2020, og er for tiden aktuell som deltaker i Melodi Grand Prix. Han tror folk trenger musikk som «gjør hverdagen litt enklere å komme seg gjennom», og at det kan ha betydd ekstra mye i året som har gått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer