Dobbel vinnerdose

For tredje gang skal de kåres både en ukesvinner og en månedsvinner.

Og det er kjente navn i kinosjefspillet som har stukket av med premiene. her er det noen som har lært seg spillet!

Ukesvinner ble:

  • MindCrime med kinoen «Elite».

Mens månedsvinner ble:

  • Deckard med kinoen «THX».

Ukesvinneren får en fin digital miniradio, mens månedsvinneren får en dvd-spiller, begge fra Philips.

Vil du gi de drevne kinosjefene en utfordring. Registrer deg på kinosjefspillet her (I høyremargen!).

Da er det bare å ta fatt på neste uke. Og da er det verdt å merke seg de filmene som kommer nedenfor. De har nemlig premiere neste fredag:

På kollisjonskurs

Ben Affleck og Samuel L. Jackson bulker bilene til hverandre, og dermed er det gjort...

En liten kollisjon på motorveien i rushtiden ville normalt ikke ha satt i gang en kjede av forandringer for de to involverte og deres nærmeste. Men på denne dagen og dette sekundet gjør en bulk støtfanger mot støtfanger to fremmede til svorne fiender.

Regissøren Roger Michell er mannen bak filmen «Nothing Hill». Denne gangen er det derimot ikke romantisk komedie det er snakk om, men et drama hvor to menn begge er på randen av selvutslettelse. Det eneste som føles viktig er å frarøve den andre noe verdifullt for på den måten å kreve kompensasjon for det han selv har mistet.

Filmens hjemmeside.

- Filmen blir raskt til en gladiatorkamp som krever mer svetting en skuespillerkunst, sier en relativt fornøyd Peter travers i The Rolling Stones.

Roger Ebert i The Chicago Sun Times sier seg enig:

- Dette er ikke en dum oppskriftsfilm om hevn. Den bruker ikke uttrykk som «It\'s payback time».

Kaos

Beste film ifølge både kritikere og publikum under flmfestivalen i Haugesund i år.

Ifølge kritikerjuryen er hennes nye films om et stort kinderegg: «Publikum får mer enn 3 ting på en gang».

Publikumsjuryen uttalte at «filmen inneholder mye humor, kjærlighet og vennskap, og er av typen man får lyst til å se igjen allerede på vei ut av kinosalen».

Bak dobbelt-prisvinneren står Coline Serreau, regissør av kinosuksessene «3 menn får en baby» og «Det ligger en hvit mann i sengen din, mamma».

Handlingen foregår i Paris, hvor et ektepar stresser ut av leiligheten for å rekke et middagsselskap. Ute på gaten kommer en ung kvinne løpende mot bilen deres. 3 menn banker henne rett i frontruta så blodet spruter. Og ennå har vi bare kommet til fortekstene...

Fransk drama med Catherine Frot, Vincent Lindon, Rachida Brakni, Line Renaud, Aurélien Wiik, Ivan Franek, Chloé Lambert.

Filmens hjemmeside.

Pauline og Paulette

Pauline & Paulette er en deilig bittersøt historie om fire eldre søstre og deres forhold til hverandre.

For Pauline er livet enkelt. Hun er en enkel, enfoldig sjel som bor sammen med Martha, den eldste av de fire søstrene, i en liten by mellom Brussel og kysten. Martha elsker Pauline og tar så godt vare på henne som hun bare kan, dag ut og dag inn.

Men når Martha uventet dør blir tilværelsen snudd på hodet.

Pauline & Paulette var utvalgt i et av sideprogrammene under filmfestivalen i Cannes i 2001. Denne filmen bringer for første gang sammen to av Belgias fremste kvinnelige skuespillere, Dora Van Der Groen og Ann Petersen.

Filmens hjemmeside

- En behagelig human film, noen ganger på nippet til sentimantal naivitet, mente Peter Bradshaw i The Guardian.

- Filmen kommer ikke med noen stor konklusjon, men likevel har den noen rørende ting å si om hva som er viktig i livet og hvorfor, mente Kenneth Turan i Los Angeles Times.

I Dødvinkelen

Møt Adolf Hitlers privatsekretær fra høsten 1942 til naziregimets kollaps i mai 1945.

I Tráudel Junges aller første intervju forteller den 81 år gamle kvinnelige sekretæren om sitt unike liv. Dokumentarfilmen om henne er basert på 10 timer med opptak. Det er ingen tillegg til filmen, den konsentrerer seg kun om hovedpersonen og hennes påvirkning på tilskueren.

Tráudel Junge arbeidet for Hitler i Wolfsscanze i Oberzalzberg, på hans private tog og, til slutt, i hans bunker under den beleirede hovedstad. Det var til henne Hitler dikterte sitt siste testamente.

Hun døde noen dager etter filmens premiere i Berlin. Men du kan høre hennes historie på kino...

På sidene til SEG kan du lese mer om filmen I dødvinkelen.

Mitt store fete greske bryllup

Alle i Portokalos-familien bekymrer seg for Toula. Hun er 30 år gammel og fremdeles ugift, arbeider ved restauranten Dancing Zorba\'s, eid av foreldrene Gus og Maria, og hun lukter hvitløkbrød.

Problemet er at Toula ønsker seg mer enn en svett ektemann med hår på ryggen. Og midt i en av hennes mange dagdrømmer møter hun blikket til en vakker fremmed som er innom restauranten en ettermiddag. Toula er klar for forandring. Resten av familien hennes er det dessverre ikke...

Filmen er basert på et «One woman show» skrevet og fremført av Nia VAardalos som også spiller hovedrollen i filmen. Hun var medlem av det berømte teaterensemblet Second City i Chicago i årene 1988-95. John Corbett er for norske TV-seere mest kjent som Aidan, Sarah Jessica Parkers kjæreste i serien Sex og singleliv.

Filmens hjemmeside.

- Fem minutter ut i filmen ble jeg avslappet, fordi den er plassert i den virkelige verden, ikke i Hollywoods alternative univers, hvor Julia Roberts ikke kan får seg en date, skrev Robert Ebert i The Chicago Sun Times.

En litt mer realistisk variant av en kjærlighetskomedie altså.

PÅ MED LAKKSKOA: I helga blir det gresk bryllup - og du er invitert til kinosalen!