Dobbelt gjestespill

PARIS (Dagbladet): Oddbjørn Tennfjord og Randi Stene har mandag premiere på «Katia Kabanova» ved Bastille-operaen i Paris. På tsjekkisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Operaene er alltid på originalspråket - her med overtitler på fransk. Noen lyder er vriene, som for eksempel skjellsordet «mlchkmtra». Det er ikke lett å få det til å klinge, sier Oddbjørn Tennfjord. Det er første gang han synger i Paris, mens Randi Stene har vært her flere ganger.

Stykket er skrevet av Leos Janacek.

Må avslå

For Tennfjord, som er til stede hele tida og en gang til og med må knele, er det ikke så lett som det ser ut. I 1986 var han utsatt for en bilulykke, fikk knust kneet og satt inn kneprotese. Ettervirkningene av ulykken setter klare begrensninger for hans bevegelighet. Samtidig er stemmen hans på sitt beste, og han har aldri vært så etterspurt som nå.

- Jeg må si nei. Det er trist når jeg kunne ha vært fullt booket i fem- seks år til. I stedet blir det usikre år med mye konserter og stillestående roller. De fysiske belastningene i store oppsetninger er for svære. Musikksjefen i Dresden ville ha meg som Wotan i Wagner i 2001, og Bjørn Simensen tilbød meg rollen som Falstaff i en oppsetning av Stein Winge neste sesong. Begge deler blir for slitsomt, sier Tennfjord, som trives i Paris og skulle ønske akustikken og prøvesalene kunne bli like bra på den nye operaen i Bjørvika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer