Dobbelt-nominert

Begge bor i Bergen, de ga ut sin første plate i fjor og er begge Spellemann-nominert - til to priser hver. Karin Park og Julian Berntzen er like overrasket.

OSLO/BERGEN (Dagbladet): - Jeg sto på butikken og hørte på mobilsvareren min. Da fikk jeg vite at noen, det var vel deg?, ville intervjue meg fordi jeg hadde fått to nominasjoner. La meg si det slik: Jeg fikk ikke kjøpt noe. Dette er kjempegøy, sier Karin Park (25).

- Jeg fikk vite det for tjue minutter siden. Det er fantastisk kjekt. Positivt og inspirerende, sier Julian Berntzen (22).

Overrasket

Hun er nominert til prisen som Årets kvinnelige popsolist med plata «Superworldunknown», han til Årets mannlige popsolist med «Waffy Town».

- Jeg visste ikke en gang at nominasjonene ble offentliggjort i dag, sier Berntzen.

- Det kom som en overraskelse. Jeg har aldri tenkt på priser før, og jeg visste ikke at det kunne være så gøy å være nominert, sier Park.

Hennes konkurrenter er Bertine Zetlitz og Lene Marlin. Berntzen konkurrerer med Thomas Dybdahl og Magnet om å bli årets mannlige.

- Jeg tenker ikke på meg selv som popsolist. Jeg har et band, jeg er en i bandet. Men å være nominert sammen med de to tungvekterne der! Det er grådig kult for meg, sier Park.

- Det er fantastisk å bli nevnt i samme sammenheng som Thomas Dybdahl og Magnet. Jeg tar det som en tillitserklæring, sier Berntzen.

Konkurrenter

De to Bergens-artistene konkurrerer mot hverandre også. I kategorien Årets nykommer er de nominert sammen med en tredje bergenser, Kurt Nilsen. De to siste konkurrentene er Rebekka Karijord og Equicez.

Nykommer-konkurrentene setter pris på hverandre:

- Julian er super. Jeg har selvfølgelig plata hans, den er kanonkul, sier Karin Park.

- Karin er flink. Dessuten synes jeg det er morsomt at vi kommer fra små plateselskaper begge to. Ofte er det de store som stikker av med prisene. Dette er en seier for de uavhengige, sier Julian Berntzen.

Lørdag 28. februar deles årets 20 Spellemannpriser ut i Chateau Neuf i Oslo. TV2 sender showet.

DE NOMINERTE ER....: Karin Park og Julian Berntzen er nominert til to Spellemannpriser hver. Begge kan bli Årets popsolist og Årets nykommer og begge bor i Bergen.