KOMMENTARER

Landsmøte hos Miljøpartiet de grønne:

Dobbelt så mange blir ikke dobbelt så bra

Partiledertalene pleier å være en fest. Hos MDG blir det en konfirmasjonstale - holdt av søskenparet som ikke tør å ta ordet aleine.

SAMRØRE: Une Aina Bastholm og Rasmus Hansson åpnet landsmøtet sammen på Lillehammer Hotel i ettermiddag.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SAMRØRE: Une Aina Bastholm og Rasmus Hansson åpnet landsmøtet sammen på Lillehammer Hotel i ettermiddag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Partiledertalene på landsmøtene pleier å være en fest. En velregissert, timeslang maktdemonstrasjon der lederen feier gjennom de viktigste politiske sakene, oppildner delegatene, peker ut en strategi. Hele tiden mens dramaturgien sitter som et skudd.

Det er her man virkelig ser formatet våre ledende politikere har. Kunnskapsrike, gode til å kommunisere og med en god dose sjarm. Ja, de rager et hode høyere enn de fleste av oss. Det er bare å innrømme, uansett hvor mye vi liker å gjøre narr av dem.

Hos Miljøpartiet de grønne likner denne øvelsen en konfirmasjonstale. Holdt av søskenparet som ikke turte å ta ordet alene.

Talspersonene Une Aina Bastholm og Rasmus Hansson gjorde det jeg fryktet på forhånd - de holdt talen sammen. Hoppet fram og tilbake etterhvert som temaene vekslet gjennom talen. Innholdet sto det ikke noe på, men kommunikasjonen haltet som i et anstrengt ekteskap.

Et bedre eksempel på at den besynderlige toledermoddelen til MDG hører hjemme på historiens skraphaug, kunne vi ikke fått. Et parti som forsøker å kjempe seg over sperregrensa med et skippertak foran høstens valg, velger å gjøre det med minst én hånd på ryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer