Dobbelt så stor på TV2

Otto Jespersen er skuffet over NRK-ledelsen. «Torsdagsklubben» på TV2 trekker dobbelt så mange seere som programmet hans på NRK. - Klønete av NRK-ledelsen, mener han.

I går gikk Otto Jespersens program «OJ - Alt for Norge» i direkte konkurranse med TV2-suksessen «Friends» igjen. Resultatet ble skuffende 417000 seere, og det er over gjennomsnittet til Jespersens NRK-program denne sesongen. Til sammenlikning følger over 800000 seere TV2-programmet «Torsdagsklubben» hver uke.

Klønete

- Jeg er ikke så skuffet så lenge vi blir satt opp i direkte konkurranse med «Friends», som er den mest populære sitcomen ever. Tallene er ikke som jeg hadde håpet på, men jeg synes dette er klønete gjort av NRK, sier Jespersen til Dagbladet.no.

- Jeg har brukt lang tid på å lage serien, og så setter de meg opp på det tidspunktet. Det synes jeg selvfølgelig ikke noe om, sier han.

Egenreklame

Jespersen har sagt fra om misnøyen sin, men sendetidspunktet har det ikke vært noe å gjøre med. Ikke engang en heftig egenreklame for programmet i beste TV2-sendetid ser ut til å ha hjulpet på seeroppslutningen. I sin avslutningsmonolog i «Torsdagsklubben» for knappe to uker siden manet han seerne til å følge med på «OJ - Alt for Norge» på NRK.

- Fungerte ikke egenreklamen på «Torsdagsklubben», da? - Nei, det er mulig noen trodde det var en spøk, sier Jespersen.