Dobbeltdans

Forfatter Ole Robert Sunde så to oppsetninger på Den norske Opera. Slikt blir det et essay av for Dagbladet.

STRAVINSKY: Forfatter Ole Robert Sunde var nylig å så en dobbelt forestilling på Den Norske Opera & Ballett, Ildfuglen og Vårofferet, begge med musikk av Stravinsky, og her er hans essay. Foto: Erik Berg.
STRAVINSKY: Forfatter Ole Robert Sunde var nylig å så en dobbelt forestilling på Den Norske Opera & Ballett, Ildfuglen og Vårofferet, begge med musikk av Stravinsky, og her er hans essay. Foto: Erik Berg.Vis mer

For en tid tilbake var det en dobbelt forestilling på Den Norske Opera & Ballett – jeg må ikke glemme å nevne sceneteppet; det er som en veritabel krystallisert isvegg av tekstiler – det er Ildfuglen og Vårofferet, begge med musikk av Stravinsky; det er Liam Scarlett som hadde koreografien på Ildfuglen, og Ina Christel Johannessen koreografien på Vårofferet.

Ildfuglen er en akt i to scener, laget og produsert 25. juni i 1910 av det russiske kompaniet til Djaghilev; balletten er basert på flere russiske folkeeventyr om en prins Ivan som fanger en uvanlig ildfugl, for å bli satt fri gir ildfuglen prinsen en fjær, og med denne fjæren kan prinsen påkalle ildfuglen hver gang han kommer i fare; dette skjer i det øyeblikket prinsen forelsker seg i prinsesse Tsarevna, som er tilfangetatt av uhyret Kaschei.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.