Dobbeltgjengere klare til «Nattens prinsesse»

HARSTAD (Dagbladet): - Hege, ka det e' du har gjort? Æ har aldri vært så kortklipt før! roper Iren Reppen med forpint stemme til koreograf og regissør Hege Tvedt. Skal kveldens urpremiere på «Nattens prinsesse» fungere, må Iren og danseren Tinna Gretasdottir se like ut. Det betydde stevnemøte med saksa...

- Greta representerer nattsiden min. Vi bytter ofte plass på scenen, forklarer Iren.

34-åringen er full av nerver foran møtet med 1000 tilskuere - utsolgt hus - i hjembyen Harstad.

«Nattens prinsesse» er beretningen om et menneske i sin mest sårbare tilstand. Forestillingen er iscenesatt etter Reppens CD med samme navn.

Fysisk tøft

- Det er uvanlig å iscenesette en CD. Men mine grep fungerer, mener den nye og lovende koreografen/regissøren Hege Tvedt (28).

- Min regi er fysisk anstrengende. Vi har hatt et helvete under øving. Ikke sant du har svettet, Iren? hoier Hege mot nattens prinsesse der hun sitter i frisørstolen og lar lokkene falle.

- Om jeg har svettet? For et spørsmål! Nei da, jeg bare perspirerer, kvitterer Iren.

Galgenhumor

Nattens prinsesse er en kvinne som er, eller har vært, på kjøret.

- Kjøret er ikke det sentrale. Jeg håper publikum ser bort fra sprøytene og sykdommen - og i stedet blir med på reisen når kvinnen trenger inn i seg selv. Nattens prinsesse er en modig karakter. Hun våger å kjenne etter - og erkjenne, forteller Hege Tvedt.

- Er det et stykke som kaller mest på gråten, Iren Reppen?

- Den kaller på både gråt og latter. Nattens prinsesse har humor, eller skal vi si galgenhumor.

Turné?

Kveldens forestilling er lik CD-en «Nattens prinsesse», bare tilført mellomtekster. Musikken er ved festspillkomponist Frode Fjellheim, tekstene ved Nina Valsø.

- Jeg håper vi kan sette opp «Nattens prinsesse» i Oslo og andre byer. Men jeg vil tilbake til Det Norske Teatret, sier Reppen. Hun har vært borte fra arbeidsgiveren i tre år grunnet svangerskap, sykdom og oppdrag. Nylig avsluttet 34-åringen innspillingen av en ny krimserie om Frelsesarmé-kvinnen Ninni.

Men i kveld er Iren Reppen nattens prinsesse i Harstad.

ALTER EGO: De skal være hverandres dobbetgjenger på scenen. Da må lokkene falle.