KOMMENTARER

Dobbeltmoral og
løgner om Aleppo

Det er store og små internasjonale skurker i Syria-konflikten. Hvem skal vi tro på?

BRUKTE STORSLEGGA: USAs FN-ambassadør Samantha Power sparte ikke på kruttet i FNs sikkerhetsråd tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix NTB
BRUKTE STORSLEGGA: USAs FN-ambassadør Samantha Power sparte ikke på kruttet i FNs sikkerhetsråd tirsdag. Foto: Reuters/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

-Er det ingen barbarisk handling, ingen henrettelse av et barn som går under huden på dere. Er det ingenting dere ikke vil ljuge om. Eier dere ikke skam i livet!

USAs FN-ambassadør Samantha Power sparte ikke på kruttet da hun angrep Syrias president Bashar Assad, Russland og Iran under krisemøtet i FNs sikkerhetsråd tirsdag. Hun var forbannet og ikke minst – moralsk indignert.

POWER HADDE mye rett i det hun sa, men hadde hun som USAs toppdiplomat i FN noen moralsk rett til å bruke storslegga?

Hvem var det som startet urolighetene i Midtøsten, med invasjonen av Irak i 2003? Hvem var hovedårsaken til at titusener på titusener av mennesker ble drept på den irakiske slagmarken? Hvem la grunnlaget for den såkalte islamske stat, IS? Hvem lovte de syriske opprørerne hjelp i kampen for å styrte diktator Bashar Assad? Og hvem gikk fra løftet om intervensjon dersom Assads styrker brukte kjemiske våpen?

SVARET ER USA over hele linja. Mannen med det brutte løftet er fredsprisvinner Barack Obama. Han ville ikke ha amerikanske soldater involvert i Syria, og det kan man godt forstå. Men hvorfor kom han med giftgass-advarselen til Assad når han likevel ikke mente det han sa? Det var etter gassangrepene mot Damaskus-forstaden Ghouta i august 2013 at Syrias diktator forsto at han med hjelp av Russland og Iran kunne knuse det syriske opprøret med jernhand uten at det fikk konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer