KOMMENTARER

Dobbeltmoralen

At dobbeltmoral ikke er dobbelt så god som alminnelig moral får vi demonstrert nå.

ENDELIG I EUROPA: Flyktninger i Gevgelija på grensa mellom Hellas og Makedonia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/Scanpix
ENDELIG I EUROPA: Flyktninger i Gevgelija på grensa mellom Hellas og Makedonia. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

ALDRI HAR DET vært demonstrert tydeligere: Den europeiske flyktningpolitikken har handlet om en blanding av retten til å søke asyl, og grunnleggende vilje til å hindre retten til asyl, av velmenende prinsipper, og kald pragmatisme, og av altruisme på den ene siden, og dumping av mennesker på den andre siden. Vi ser det tydeligere enn noe gang langs flyktningruta gjennom Balkan, som nå for det meste er stengt.

På grensa mellom Hellas og Makedonia står ti-tusenvis av flyktninger fast. De nektes å passere grensa, og rasende og fortvilte flyktninger har blant annet brutt gjennom gjerdet ved hjelp av en rambukk av stål. Grensepolitiet bruker tåregass mot flyktningene, og flyktningene er fanget i en farlig skvis av drøm og virkelighet, av løfter og brutte løfter.

GRUNNEN ER AT Østerrike før helga delvis stengte sin grense for flyktninger. De tar imot et maksimum på 80 asylsøknader hver dag, og lar 3 200 passere landet på vei til Tyskland eller andre land. Det er langt under de mer enn 10 000 som kom hver dag i fjor høst, og langt færre enn det som er ventet når våren kommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer